Bottartók használata a hatékony horgászathoz

fishinda.huMilyen bottartók és tartozéktípusok beszerzésében érdemes manapság gondolkodni a kényelmes és kellően hatékony horgászat érdekében?

Milyen tényezőket és szempontokat célszerű egyáltalán fontolóra venni, amikor bottartó beszerzésére készülünk? Ezeket a kérdéseket tárgyaljuk ki a cikkben.

Mik lehetnek a jogos elvárásaink a bottartókkal kapcsolatban?

Kezdjük ott, hogy alapvetően milyen megfontolásból használunk bottartót a horgászat ideje alatt. Ugyebár a funkcionalitás lényege abban rejlik, hogy a bottartó praktikus alkalmatosságként tartsa a pálcát, amíg a kapásra várunk.

Ami a beszerzés kapcsán szóba jöhető jogos elvárásokat illeti, a minél egyszerűbb használat, a kellő stabilitás, valamint a praktikum egyaránt felmerülhet racionális érvként. Hozzátéve értelemszerűen azt is, hogy a bottartót legyen könnyű szállítani és tárolni is.

Ahány típusú horgászat létezik, annyiféle modern bottartó érhető el, nem kevés előnyt jelentve a peca ideje alatt. Úgyhogy érdemes ebből a szemszögből is vetnünk egy pillantást a szóba jöhető opciókra.

Milyen típusú bottartók beszerzés jöhet egyáltalán szóba?

Ugyebár ott vannak a hagyományos értelemben vett leszúrós modellek. A legtöbb horgász egyet leszúr elől, egyet pedig hátul, és innentől kezdve máris két ponton megoldottnak tekinthető a botok tárolása.

Persze a Fishinda weboldalán található bottartók jóval modernebb és összetettebb megoldásokat biztosítanak. Majdnem a bőség zavara állhat elő, ha a kínálatot tüzetesen megvizsgáljuk.

Nem is beszélve arról a körülményről, hogy hány fajta praktikus kiegészítő és alkatrész beszerzése oldható meg pluszban. Egyébként ezek az eszközök is megérnek egy külön misét, úgyhogy rögvest rá is térünk az ismertetésükre.

Melyik kiegészítők bizonyulnak még hasznosnak?

Mindenképp meg kell említeni azokat a szerkezeteket, amelyeknél a leszúrófej és maga a bottartó fej külön-külön szerezhető be. Ennél a típusnál az utóbbi, vagyis a bottartó fej jelenthet sokféle variációs lehetőséget.

Akár egy bottal, akár kettővel történik maga a horgászat, a speciális kialakítású fejekkel még inkább elő tudjuk azt segíteni, hogy a kapásra várakozás, illetve maga a bevágás hatékonyan valósulhasson meg.

Roppant hasznosnak bizonyul az a kiegészítő is, amely a stégen történő horgászatot hivatott elősegíteni. A speciális adapter ugyanis praktikusan segít áthidalni azt a nem elhanyagolható körülményt, hogy a stégen bizony nem tudjuk csak úgy leszúrni a tartót a földbe.

A felsoroltakon túl egyébként léteznek speciális szettek is. Vagyis egy füst alatt letudható minden olyan eszköz és kiegészítő beszerzése, ami egyrészt a kényelmes, másrészt a kellően hatékony horgászat szempontjából lényegesnek tekinthető.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Babasírás: okok és megoldások

pén márc 11 , 2022
ShareTweetPinShareAz anyukák egyik legnagyobb félelme, hogy nem fogják tudni, mikor miért sír a baba. És ha üvölt, mit lehet tenni? A védőnők, nagyszülők, ismerősök tanácsait is érdemes megfogadni, hiszen mindenki jó szándékúan akar segíteni ebben a helyzetben. Mi is összegyűjtöttünk pár lehetséges okot és megoldást a sírásra. Újszülöttkor, csecsemőkor Amíg […]
babylion.hu

És még ez is...