Deutsch Tamás: nyakunkon a Digitális Jólét Program

Deutsch-TamasA Digitális Jólét Programban előtérbe kerül az oktatás digitális átalakítása, valamint a digitális startup cégek fejlesztésének stratégiája, az internetezés áfájának csökkentésével, valamint az internet-alapcsomag bevezetésével a magyarok a digitális átalakulás folyamatának nyertesei lehetnek – mondta Deutsch Tamás, a program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos az MTI-nek. A miniszterelnöki biztos közlése szerint 2016 végén törvényjavaslatot terveznek benyújtani a netsemlegességről, illetve a visegrádi országokkal közösen az unió elé terjesztenének egy a globális internetes vállalatok adóelkerülési gyakorlatával szembeni eredményes fellépést lehetővé tevő, amerikai tapasztalatokon alapuló jogszabály-tervezetet is.

A Magyar Közlönyben jelent meg a program megvalósításáról szóló kormányhatározat, valamint az a miniszterelnöki utasítás, hogy Deutschot a digitális jólét programjának megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztossá nevezik ki. A kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy – várhatóan csak 2017. január elsejétől — a jelenlegi 27-ről 18 százalékra csökken az internetezés áfája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Őrizetben a notórius mobiltelefon-tolvaj

vas jan 3 , 2016
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság 2015. december 23-án őrizetbe vette M. Zsolt 37 éves budapesti lakost, aki a megalapozott gyanú szerint hat nappal korábban a szabolcsi megyeszékhely egyik áruházából tizenegy nagy értékű mobiltelefont tulajdonított el. A telefonokat a férfi egy speciálisan bélelt táskába rejtve hozta ki, így a biztonsági kapu nem jelzett, […]
tolvaj

Friss, ropogós