Ingyen követhetjük A magyar nyelv nagyszótára bővülését

nagyszótárAz NYTK mostantól folyamatosan közzéteszi A magyar nyelv nagyszótára sorozat keretében elkészülő új szócikkeket a kiadvány ingyenes online felületén.

A Nyelvtudományi Kutatóközpont (NYTK) Lexikológiai Intézetében Ittzés Nóra főszerkesztésével készülő A magyar nyelv nagyszótára sorozat új szócikkei korábban csak az egyes kötetek nyomtatott változatának megjelenése után váltak elérhetővé, ezentúl azonban a szerkesztők folyamatosan publikálni fogják azokat a szótár ingyenesen elérhető online felületén. Első lépésként 2022. július 1-jén 387 f betűs szócikket adtak közre, ezzel a feldolgozott címszavak száma csaknem 23 ezerre nőtt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új csatorna a Direct One-on

vas júl 17 , 2022
Előbb-utóbb sokak kezdenek érdeklődni a klasszikus zene világa iránt – a Direct One kínálatában ekkor ott lesz kéznél a Stingray Classica, a világ prémium komolyzenei televíziós csatornája, amely évente 50 világpremiert és lenyűgöző dokumentumfilmeket kínál nézőinek. A Direct One kínálatában régóta jelen van a Stingray Classica, hiszen a klasszikus zene, […]
Stingray Classica