Elektromos bérbringa-rendszer indult a Balatonnál: terjed az m2m technológia

bicikliMár Magyarországon is elérhető az e-bike-ok számára fejlesztett, machine-to-machine (m2m) technológiájára épülő Velotrack biztonságtechnikai rendszer — jelentette be Antal Csaba, a Velotrack projekt tulajdonosának, a Hargamon Kft.-nek az üzletfejlesztési vezetője. A Velotrack egy biztonságtechnikai szolgáltatás kerékpárosok részére. A kerékpárba épített eszköz GPS vevővel, mozgásérzékelővel gyűjti az adatokat, és m2m  technológiával mobil interneten küldi el az adatokat egy szerverközpontba. A felhasználók kerékpárjaikat iOS és Android rendszerű okostelefonon illetve webes felhasználói felületen tudják lezárni. Ha a kerékpár megmozdul, azonnal értesítést kap a tulajdonos, az alkalmazás segítségével lekérdezheti a statisztikákat a megtett útjairól, sőt – amennyiben van rá jogosultsága –, akár családtagjai, ismerősei útvonalait és éppen aktuális tartózkodási helyüket is láthatja.

A Velotrack kínálta biztonság immár a magyar e-bike tulajdonosok számára is elérhető, mivel a rendszer hivatalos beszerelő partnere az Annyira Más Bringabolt a Bosch hajtásrendszeres kerékpárokba néhány perc alatt beépíti és élesíti a szolgáltatást. A szolgáltatás elérhető az osztrák kerékpárgyártó a Biketronic kerékpárjaiban is, ők ma már a Velotrack rendszerrel szerelt kerékpárjaikat kínálják a vevőiknek. A magyar fejlesztésű és gyártású Gepida kerékpárok és a Velotrack együttműködésének eredményeként elindult az első e-bike bérbringa rendszer a Balaton körül. Ezeket a kerékpárokat hat állomáson lehet bérbe venni a Balaton körül, illetve a Velencei tónál Gárdonyban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Biztonságosinternet Hotline: napi négy-öt bejelentés volt tavaly

pén júl 1 , 2016
Tavaly több mint harmincezren vettek részt a Safer Internet Program eseményein Magyarországon. A projekt célja, hogy kötetlen, játékos, interaktív formában hívja fel a szülők, a pedagógusok, a gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire. A program magyarországi koordinátora, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat csütörtökön azt közölte az MTI-vel: […]