Mekkora méretű és milyen típusú TV-t érdemes vásárolni?

onlinemarkaboltok.huManapság egyre több háztartásban van több tévé is, hiszen sokszor a nappaliban, a hálószobában, esetleg a konyhában is szükség van egy készülékre. Nem mindegy azonban, hogy mekkora a mérete, milyen képernyővel van felszerelve, de lényeges szempont a márka is. Lássuk, hogy mi alapján érdemes televíziót vásárolni!

Állandó szabály: mindig a nagyobb lesz a jobb

Manapság televíziót millió és egy méretben és típusban kaphatunk. Fontos azonban, hogy mindig olyanra ruházzunk be, amit megengedhetünk magunknak. Ne akarjuk hatalmas költségekbe verni magunkat, ha éppen nem tehetjük meg. Mindig nagyobbra vágyunk, hiszen a legtöbbször egy hatalmas tévé helyettesíteni tudja a mozizás élményét, így ki sem kell mozdulni otthonról ahhoz, hogy igazán élvezni tudjunk egy jó filmet. Az onlineMárkaboltok Orion televíziói között azonban bőven akad kisebb és nagyobb méret egyaránt.

Ha tehát hálószobába, a nappaliba, esetleg a konyhába keres új eszközt, érdemes a nagyobbat választani, hiszen idővel alapelvárás lesz a háztartásokban egy viszonylag nagy átlóval rendelkező darab.

Vegyük figyelembe a látótávolságot!

Minden televíziónak van egy ajánlott szöge és távolsága, ahonnan érdemes nézni rajta a műsorokat. Nem szabad túl közel szerelni őket, de az sem túl optimális, ha túlzottan magasra vagy alacsonyra helyezzük a készülékeket. A legjobb megoldás, ha a látómezőnket 40 fokban tölti ki a képernyő. A vásárlás során tehát nem árt akkora méretre beruházni, ami nem lesz túl nagy a szobába, esetleg a nappaliba, hiszen egy idő után látáskárosodást okozhat a nem megfelelő méret. Emellett pedig amúgy sem túl kellemes, ha folyamatosan túl közelről figyelünk egy hatalmas képernyőt.

Ívelt vagy lapos képernyő a jobb választás?

Egyre több márka forgalmaz hajlított képernyővel ellátott dizájnos tévéket, ezek azonban sokszor nem adnak többet, mint a lapos verziók. Ezek esetében ugyanis csak akkor érezhető a hatás, ha közel, pontosan középen foglalunk helyet. A jó képminőség csak így élvezhető ki és valljuk be, legtöbbször nem egyedül és pont a tévé előtt nézzük az adott műsort. Nem muszáj tehát azonnal a trendek alapján választani készüléket, hiszen a háztartások nagy részében bőven elegendő lehet lapos képernyős verzió.

Az Orion televíziók világa

A 82 centiméteres képátlóval rendelkező, 32 hüvelykes Orion kis tévé mérete tökéletesen elegendő lehet egy apró konyhában, ahol sok időt töltünk és szükségünk van valamire, amitől nem érezzük magunkat egyedül. Ideális megoldás továbbá hálószobába, bármilyen kisebb helyiségbe, ahol nincs szükség arra, hogy a hatalmas televízió betöltse az egész falat.

Az Orion televíziók nagy előnye, hogy ezekre akár a számítógépet is ki lehet vetíteni. Emellett használhatóak HDMI, PC, esetleg USB csatlakozókkal egyaránt. Ennek hála pedig nem kell attól tartani, hogy nehézkes lenne megnyitni a multimédiás tartalmakat. Létezik belőle továbbá 39, de még 43 colos készülék is, így mindenki megtalálhatja magának a megfelelő méretet az otthonába.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar Telekom Q1: Csodás évkezdés

csü máj 12 , 2022
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom Nyrt. konszolidált adózott eredménye éves összehasonlításban az elemzői várakozásokat meghaladóan, 92,2 százalékkal 19,3 milliárd forintra nőtt az idén az első negyedévben – közölte a társaság. A társaság árbevétele szintén a várakozások felett, 8,4 százalékkal 175,9 milliárd forintra emelkedett az első negyedévben. Elemzők 14,8 milliárd forint (+70,3 százalék) […]
Magyar Telekom

És még ez is...