Te mindent megteszel az egészségedért?

furdokadajto.comKi az, aki ne szeretne egészséges lenni? Mindenki szíve vágya, hogy minél ritkábban gyötörje betegség. De más vágyni valamire, és más tenni érte. Sajnos ez utóbbiban nem sokan jeleskednek, ezért mindenképpen arra bátorítunk téged, hogy tartozz az üdítő kivételek közé.

Hogy mégis mit tudsz tenni azért, hogy minél jobban erősítsd az immunrendszeredet? Olvasd el cikkünket, és megtudod!

Mi esik jól egy kiadós vacsora után?

A laktató, ám mégsem túl nehéz és túl nagy mennyiségű vacsora után mi sem kellemesebb, mint egy kellemes ülőfürdőt venni abban a kádban, amit az UDOOR fürdőkádajtó kádajtó beépítési szolgáltatásával alakíttattál át.

Ahhoz ugyanis, hogy maximálisan biztonságos keretek között tud használni a fürdőkádadat, feltétlenül szükséges egy kádajtó, így megspórolod magadnak az akrobatikus mozdulatsorokat, és nem sodrod veszélybe a testi épségedet. Mert bármilyen hihetetlen, az otthoni balesetek csaknem háromnegyede a fürdőszobában történik.

Milyen ételekkel támogathatod a tested?

De ugyebár nem csupán a tested épségét, hanem egészségét is óvni kell. Akad jó pár szuperélelmiszer, ami immunerősítő bombaként funkcionál. Mutatjuk is, hogy mik ezek.

  1. Az alma, ami az orvost távol tartja, a bélflóra tökéletes támogatója azontúl, hogy tele van vitaminnal, sőt még a koleszterinszintet és a vérnyomást is kitűnően szabályozza.
  2. A magas rosttartalmú savanyú káposzta igencsak megosztó étel, de kétség nem fér hozzá, hogy tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal, amelyek különösen télen úgy kellenek a testnek, mint egy falat kenyér.
  3. A fehérjedús csicseriborsó magas rosttartalmával és pekitinjeivel segít felvenni a küzdelmet a fizikai és szellemi kimerültséggel szemben, cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott a lassú felszívódása miatt.
  4. Az emésztést támogatja a gesztenye is, emellett pedig számos vitamin forrása. Kevesen tudják, de rengeteg C-vitamint tartalmaz, akár főve, akár sülve isteni immunerősítő.
  5. A kefír a maga egyszerűségében nagyszerű, hiszen tele van probiotikummal, ami a bélflórának roppant kedvező. Emellett szintén bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, külön kiemelnénk a kalciumot, amely a csontok számára elengedhetetlen.

Ugye te is fogyasztod ezeket rendszeresen?

Próbálj odafigyelni mindenre!

Persze tudjuk, hogy nem egyszerű dolog mindenre ügyelni, hiszen a munka, a család, a gyerekek iskolai dolgai mellett kinek jut még eszébe az is, hogy ivott-e elég folyadékot, elég változatosan táplálkozott-e, és akkor még a testmozgást nem is említettük.

Éppen ezért két dolgot javaslunk, hogy vezess be az életedbe, és meglásd, elégedettebb és egészségesebb leszel.

Az első: végy esténként kádfürdőt, amikor nyugalomban végig tudod gondolni a napodat, és tudod tervezni a következőt. A második pedig az, hogy vezess szokásnaplót, ahol minden nap jelölöd, hogy hogyan sikerült aznap óvnod az egészséged.

Nem telik el egy hónap, és máris nagyszerű szokássá változnak az apró cselekedetek, amelyek mind az egészséged megőrzését szolgálják.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A felhasználók online térben való védelme miatt aggódik az NMHH elnöke

vas dec 25 , 2022
ShareTweetPinShareAz online platformok szabályozása során különös figyelmet kell fordítani a gyermekekre – jelentette ki Koltay András. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) múlt heti, spanyolországi rendezvényén, amelyen Magyarországot az NMHH elnöke képviselte a Biztonságosabb online környezet kialakítása című panelbeszélgetésen „a digitális […]
Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke

És még ez is...