Előnyös megkülönböztetés: érdekes cégeket díjazott a Visa

PregHelloElső alkalommal díjazott női tulajdonú vállalkozásokat a Visa Magyarországon.

A Visa She’s Next elnevezésű programjában női tulajdonú vállalkozásoknak nyújt finanszírozási, cégvezetési illetve fejlesztési segítséget. A Magyarországon márciusban meghirdetett pályázatra csaknem négyszáz vállalkozás jelentkezett, amelyeknek a 87 százaléka mikrovállalkozás volt a legkülönbözőbb iparágakból, többek között az egészség/életmód, a kiskereskedelem, a divat és a művészet területéről. Június 15-én egy szakértőkből és vállalkozókból álló csapat hallgatta meg a tíz döntős pályázó koncepcióját és üzleti tervét. A zsűri ezután választotta ki az öt győztest, amelyek egyenként kétmillió forintos támogatást és egyéves mentorációt kaptak.

A nyertesek között van a PregHello mobilapplikáció. Az app, illetve a fejlesztőinek a célja, hogy megkönnyítse a kismamák mindennapi életét. A pályázati támogatást a felhasználói felület bővítésére használnák, hogy a szülés utáni időszakban is hasznos információhoz jussanak a családok, valamint hogy továbbfejlesszék vállalkozásuk működését. A Visa 2020-ban többéves kötelezettségvállalást tett ötvenmillió kis- és középvállalkozás digitalizálására, egyben összpontosítva a nők gazdasági fejlődésének elősegítésére. A Visa She’s Next program 2020-as indulása óta a cég több mint 2,8 millió dollárt fordított több mint 260 női vállalkozó támogatására és mentorálására világszerte. A kezdeményezéshez 2023 tavaszán Magyarország és Szlovákia is csatlakozott.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lovas Tamás az eMAG új marketingigazgatója

vas jún 18 , 2023
Sportszerekkel foglalkozó áruházlánctól érkezett az eMAG Magyarország új marketingigazgatója, Lovas Tamás. Lovas Tamást nevezték ki az eMAG Magyarország marketingigazgatójának. A közel másfél évtizedes tapasztalattal bíró szakember a Decathlon sportáruházlánctól érkezik az ország piacvezető1 online kereskedőjéhez, ahol több mint öt éven át töltötte be a marketingkommunikációs vezetői tisztséget. Lovas az elmúlt […]
Lovas Tamás eMAG

És még ez is...