Nyisson az újra! Válasszon környezetbarát és természetes szigetelőanyagokat!

naturicagroup.huAz építőipar fejlődésével egyre több új anyag és technológia érhető el. Egy új ház építése vagy egy felújítás során érdemes végiggondolni milyen lehetőségeink vannak abban a tekintetben, hogy milyen építőelemekből, illetve építőanyagokból alakítjuk ki az életterünket. 

Legtöbbünk elsősorban a színekkel, valamint a burkolatokkal foglalkozik. Azonban érdemes számba venni azokat a gyakorlatias problémaköröket is, melyek házunk energetikai kialakításához kapcsolódnak.

Fedezze fel a megújult építőanyagok széles választékát!

Amikor új otthon építésébe fogunk, elsődleges szempont, hogy szeretnénk azt megóvni a széltől, esőtől, valamint minden olyan környezeti hatástól, mely komfortérzetünket csökkenthetné. Fontos, hogy jó minőségű építőelemeket válasszunk, és amennyiben lehetséges, ezek a legkevésbé se terheljék környezetünket.

A Naturica Groupnál kapható hőszigetelő anyagok között számos olyan termék található, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak. Olyan alapanyagokból készültek, amelyek természetes és környezetbarát forrásból származnak, így nem gyakorolnak semmilyen ártalmas hatást sem a környezetünkre, sem pedig az egészségünkre. Ilyen például a kender, a szalma, a farost, a gyapjú, de a befújásos hőszigetelési rendszereket is ide sorolhatjuk.

Kiváló védelmet biztosít, ugyanakkor mesterséges adalékanyagoktól mentes

A modern, de egyben környezetbarát hőszigetelő anyagok között számos olyan termék található melyek mentesek a mesterséges adalékanyagoktól, így kiküszöbölve az esetleges egészségkárosító hatásokat. Időnk nagy részét otthonunkban töltjük, ezért egyáltalán nem lényegtelen, hogy a minket körülvevő épített környezet és a berendezési tárgyak mennyi káros anyagot bocsátanak ki.

Kevesen tudják, de a beltéri levegő minőségét elsősorban házunk alapanyagai befolyásolják. Ezért is egy megkerülhetetlen kérdés, hogy milyen építőanyagokat válasszunk, milyen szigetelési rendszereket használunk, hogyan tesszük energetikailag minél hatékonyabbá a háztartásunkat.

A kender, mint szigetelőanyag

A természetes alapanyagok közül a kender kifejezetten sokrétűen alkalmazható. Alkalmas homlokzati szigetelőanyagként való alkalmazásra, aminek nagy előnye, hogy egy vakolható réteget tudunk kialakítani az épület falán. Alkalmazása igen sokrétű, nem csak új ház építése esetén, hanem meglévő épület felújítása során is használható.

Számos olyan tulajdonsága van amiért érdemes ezt választanunk. Ilyen például a kiváló hő- és hangszigetelő képessége, a nagyszerű pedig, hogy mindezt egy természetes anyag segítségével érhetjük el. Ennek a képességnek jótékony hatásait télen is és nyáron is érzékelhetjük. 

Ami szintén fontos, hogy páraáteresztő képességének köszönhetően hozzájárul ahhoz, hogy egy kellemes klíma alakuljon ki a lakótérben. Méretre vágása gyerek játék, körfűrésszel valamint elektromos fűrésszel, de akár szigetelés-vágókéssel is méretre tudjuk igazítani az igényeinknek megfelelően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Öt figyelmeztető jel, hogy ellopták a személyazonosságodat

vas febr 6 , 2022
ShareTweetPinShareSzemélyazonosság-lopásról akkor beszélünk, ha valaki megszerzi személyes adatainkat, és valamilyen visszaélést követ el vele. A szlovák it-biztonsági társaság, az ESET kiberbiztonsági szakértői összegyűjtötték, hogyan ismerhetjük fel az identitás lopás jeleit, illetve mit tehetünk annak érdekében, hogy minimalizáljuk a ránk leselkedő veszélyeket. 1. Indokolatlan levonások a számlánkról Az egyenlegünk legkisebb mértékű […]
személyi igazolvány

És még ez is...