Nagy látogatottságú oldalad van? Ez érdekes lehet számodra!

abplusz.huHa egy weboldal forgalma megnövekszik, az jót jelent. Ha egy webshopról van szó, akkor valószínűleg magasabb lesz a cég bevétele is a több ügyfélnek köszönhetően.

Persze nem árt, ha a weboldal mögött lévő szerver képes tartani az iramot a megnövekedett forgalommal. Roppant kellemetlen, ha egy sikeres kampány vagy egy virális poszt hatására tömegek kezdik felkeresni az adott weboldalt, ám betöltési hibába ütköznek.

Van azonban megoldás arra, hogy ez ne fordulhasson elő a te weboldaladdal, mégpedig az, ha dedikált szervert bérelsz az AB Plusztól. A következőkben bemutatjuk, hogy mivel jár mindez!

A dedikált szerver előnyei

Ha fontos számodra az, hogy ne csak a terhelést bírja jól a honlapod, de megfelelően védve is legyen, akkor okos döntés, ha dedikált szervert bérelsz. Amennyiben egyedi programokat használsz, akkor is jó választás.

Amiatt ne aggódj, hogy mi lesz, ha kinövöd azt a szervert, amit kibérelsz. Ilyenkor a cégek általában rugalmasak és lehetőséget adnak arra, hogy nagyobb szervert vegyél igénybe, így van ez az AB Plusznál is. A bérlés azért is jó, mert nem kell azzal bajlódnod, hogy eladd a fizikai, már nem használt szerveredet, egyszerűen csak nagyobbra fizetsz elő, és meg van oldva a probléma. Vannak olyan cégek, amelyek a konfigurálás folyamatát, sőt, még az appok installálását és azok üzemben tartását is átvállalják.

Egy alap szerver ezt tartalmazza

Az alapvető különbséget a szerverek RAM-jának mérete jelenti, jellemzően a legkisebb csomagok 2 GB-tól indulnak, de általában kínálnak 4, 8 és 16 GB-os csomagot is. Az AB Plusz esetében IntelCore QuadCore a CPU, amihez 2×500 GB HDD vagy 2×64 GB SSD tárhely jár.

E cégnél 1 db fix IP címet, Root SSH hozzáférést és 100 mbit/sec sávszélességet biztosítanak minden csomaghoz. Érdemes azonban utánanézni, hogy pontosan mit tartalmaz az általad kiszemelt csomag konkrétan, akár ennél, akár másik cégnél bérelsz dedikált szervert, hogy ne érjen csalódás.

Ezek jöhetnek szóba

Az SSD VPS szerver bérlésével kielégíthető minden egyedi igény. A saját beállítások eszközlése egyszerű, és nagyobb felhasználói rohamot is képes kiszolgálni ez a megoldás. Skálázásuk könnyű és éppen ezért gazdaságos is.

Nagy forgalmú weboldalak számára szóba jöhet SATA HDD háttértárólokkal felszerelt virtuális szerver is. A VPS esetén nem kell egyösszegű, nagy kiadással számolnod, hanem csak a bérleti díj az, amit ki kell fizetni.

Amennyiben hírlevelet is tervezel kiküldeni, akkor megfontolandó dedikált SMTP szerver bérlése is. Ezzel a módszerrel stabilan tudsz hírlevelet küldeni a feliratkozótáborodnak akkor is, ha több tízezer címből álló adatbázisod van. Érdemes több IP címet kínáló csomagban gondolkodni, itt az számít igazán, hogy ne legyenek ezek az IP címek feketelistán. Fontos az is, hogy az e-mail küldésnek ne legyen korlátja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Benedek feljebb lépett

csü dec 2 , 2021
ShareTweetPinShareTisztújító közgyűlést tartott november 25-én a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). Elnökségi taggá választották Benedek Csabát, a SZTAKI Gépi Érzékelés Kutatólaboratóriumának tudományos tanácsadója és kutatócsoport-vezetője, aki 2019 elejétől az NJSZT egyik legaktívabb szakosztályának, a Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társasága (KÉPAF) elnökeként már tapasztalatot szerzett a társaságon belüli, eredményes munkában, ráadásul a […]
Benedek Csaba SZTAKI

És még ez is...