Mit érdemes tudni a vályogház kapcsán?

valyogvakolat.huBár korábban a hazai kormány azt az álláspontot képviselte, mely szerint a vályogházakat nem lehet olyan energetikai szintre hozni, ami megfelel a modern kor követelményeinek, ez korántsem jelenti azt, hogy ez valóban így is lenne.

Külföldi példák mutatják, hogy igenis lehet a természetes alapanyagokból készült otthonokat is modernizálni és olyan energetikai szintre hozni, amely megfelel a mai elvárásoknak. Ha te is vályogházban élsz, esetleg vályogházat készülsz vásárolni, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket!

A régi-új építőanyag

Bár a BIOKAY vályogvakolatok szerint a vályogot hosszú ideig a szegények építőanyagaként tartották számon, és még azok is inkább a bontást választották, akiknek vályogházat sikerült megvásárolniuk, azért még így is szép számmal állnak vályogfalazatú házak országszerte, sőt az új trendeknek megfelelően ismét szaporodni kezdett a vályogházak száma.

Mivel már nem a “szegények”, hanem a környezettudatos és okos emberek építőanyagaként tartjuk számon a vályogot, szerencsére jócskán megnőtt az ázsiója, és úgy itthon, mint külföldön egyre többen kezdik ismét felfedezni maguknak a természetes alapanyagokat, mint például a vályogot, a kendert vagy épp a szalmát. Kézenfekvő hát, hogy felmerül a kérdés: valóban ugyanazt tudja nyújtani egy vályogház, mint egy modern építőanyagokból készült otthon?

Maradj a természetesnél!

Amennyiben vályogból vagy a modernebb vályogtéglából készült a házad, akkor mindenképpen azt ajánljuk, hogy maradj a természetes alapanyagoknál akkor is, ha még gazdaságosabbá szeretnéd tenni energetikai szempontból, hiszen ha mesterségesen, kemikáliákkal dúsított anyagokat vetsz be, akkor pont elveszed azt, amit a vályog ad neked. Hogy mit is ad pontosan?

  • Biztosítja az ottohnodban a természetes páraszabályozást, ezáltal búcsút inthetsz a penésznek és a párás, fullasztó beltéri levegőnek.
  • Mivel a vályognak légtisztító hatása is van, ezért az allergizáló anyagok sokkal kevésbé, sőt akár egyáltalán nem is jutnak a levegőbe, ami természetesen az allergiások tüneteinek az elmúlásához vezet.
  • Hatására csökken a finompor és az elektroszmog, így nyugodtabb és pihentetőbb alvás vár rád, sőt a gyakori fejfájásnak is jó eséllyel búcsút inthetsz!

Ezért aztán természetes szigetelőanyagok, a mész, valamint a vályogvakolatok és vályog nemesvakolatok, glettek és festékek használatát javasoljuk ahhoz, hogy minél jobban felerősítsd az otthonod jótékony hatásait, amelyet a téli hónapokban a pénztárcádon is érezni fogsz!

Nem vagy egyedül!

Jóllehet állami támogatást erre a háztípusra nem igényelhetsz, azért fontos, hogy tudd, nem vagy egyedül! A BIOKAY vályogvakolatok szakemberei nemcsak a vásárlás során nyújtanak segítséget, hanem gyakran szerveznek workshopokat is, ahol magad is kitanulhatod a természetes építőanyagok alkalmazását, sőt e-bookban is összegyűjtik időről időre a fontos tudnivalókat!

Ugye, már te sem érzed reménytelennek a helyzetet, hogy egészséges és környezetbarát otthonod lehessen?


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Internet-használat: időigényes a csemeték megvédése

vas szept 4 , 2022
Tanácsokkal segíti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a szülőket abban, hogyan tehetik biztonságosabbá gyerekeiknek az online világot. Az NMHH azt tanácsolja a szülőknek: először ismertessék meg a gyerekekkel az internet használatát és az online világ működését, hogy a gyerekek tudatosan és biztonságosan használják az internetre kapcsolódó eszközöket. Az […]
gyermek internet

És még ez is...