Magas a fűtésszámlája? Lehet, hogy itt az ideje kicserélni a nyílászárókat

rsablak.huAz elavult nyílászárókat sorra cserélik le a háztartások. Nem csak a családi házak lakói, hanem panelprogramokon is több társasház pályázik, hogy ezzel is növeljék a lakások hőszigeteltségét, és csökkentsék a lakók fűtésszámláját. Az új nyílászárók beépítése többféleképpen történhet.

Ebben a cikkben az RS Ablak csapata osztja meg Önnel hosszú évek tapasztalata alapján, hogy milyen eljárásokkal dolgoznak ma a szakemberek. 

Miért praktikus a műanyag ablak?

Mielőtt valaki végleg elhatározza magát a régi ablakainak a lecserélése mellett, elgondolkodik azon is, hogy milyen típusú legyen az új nyílászáró. Nézzük, miért döntenek a legtöbben a műanyag ajtók, ablakok mellett!

  • Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságuk az egyik fő érv. Mivel télen nem engedi be a hideget, nyáron pedig a meleget, némileg hozzájárul a fűtésszámla kordában tartásához.
  • Nem kell az ápolására kisebb vagyont költeni, egyszerűen tisztítható.
  • Sokan a fehérre esküsznek, pedig kérhetjük más színben is, ha valami igazán különleges, vidám összhatást szeretnénk.
  • A legmodernebb technikával készülnek.
  • További extrák is igényelhetőek pl. betörésvédelem, extra hangszigetelés.

Akár a régi ablakait szeretné modernebbre cserélni, akár most tervezi új otthonába a nyílászárókat, keresse az RS Ablak műanyag ablakait.

Hagyományos ablakbeépítés

Épülő házak esetében a már kialakított falnyílások határozzák meg az ablak szélességét és magasságát. A méret megállapítását azonban befolyásolhatja, ha árnyékoló is kerül felszerelésre, illetve annak típusa is mérvadó. A fal vastagságát, szigetelését együttesen figyelembe véve állapítják meg az ablak síkjának a helyét. Ezután lehet a külső és belső ablakpárkány mértékét kialakítani.

Nyílászáró cseréjekor először a régi eltávolításával és a nagyobb falhibák korrigálásával kezdődik a folyamat. A tokot először üveg nélkül a leendő helyére teszik, majd elvégzik a szintezést. A folyamat a tok végleges rögzítésével és az üvegek behelyezésével zárul. Legvégül funkció próbát végeznek, és a szerelési hézagot pur habbal töltik fel.

RAL szalagos technika

Az ablak beépítésének vagy cseréjének a lépései teljesen megegyeznek a hagyományos eljárás módszerével. A funkciópróbát követően azonban a szerelési hézag kitöltésére különleges duzzadó szalagot és/vagy ablakbeépítő fóliát használnak. Ezt nevezik RAL szalagos technikának. Ezt a módszert a passzívházak esetében alkalmazzák leginkább.

A nyílászárók beépítése komoly szakmai tapasztalatot és megfelelő szerszámokat igénylő munka. Lehetőleg olyan szakembert válasszon, aki minőségi munkát végez, mert a rosszul kivitelezett ablakcsere sok bosszúságot okozhat. Az is fontos, hogy meg tudja beszélni a szakemberrel a kívánságait, hiszen a műanyag ablakok esetében rengeteg színt és formát álmodhat magának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Visít, sípol az autó? Az ékszíj lehet a probléma

ked dec 14 , 2021
ShareTweetPinShareIntő jelek, melyek az ékszíj meghibásodására utalnak. Az ékszíjak a motoron lévő külső alkatrészek hajtásában vesznek részt, így a generátor, a klímakompresszor, a szervokormány és a vízpumpa működéséért is felelnek. Ma már elképzelhetetlen az autók kisegítő berendezéseinek működése hosszú- vagy keresztbordás ékszíjak nélkül. Vannak azonban olyan helyzetek, mikor az ékszíjak […]
ékszíj

És még ez is...