A cukorbetegségben szenvedők elengedhetetlen eszköze: a vércukorszintmérő

bestmark.huVannak olyan betegségek, amelyek korunk népbetegségei közé tartoznak és az emberek nagy százalékát érintik. Ilyen gyakori anyagcserezavar a cukorbetegség is, amely sokak életét nehezíti meg.

Amikor az inzulinhatás csökken vagy hiányzik, akkor a szervezet nem képes vérből felvenni a szőlőcukrot. Ekkor beszélhetünk inzulinhiányról vagy inzulinrezisztenciáról. A cukorbetegek állapotának méréséhez és hosszú távon való javításához elengedhetetlen eszköz a vércukorszintmérő, amelyet minden reggel kell használni.

A cukorbetegség, mint korunk népbetegsége

Akkor jelenthető ki, hogy valaki cukorbeteg – persze az orvosi vizsgálatokat követően -, ha a reggeli, éhgyomorra mért vércukorszint értéke 7,0 mmol/l vagy ennél az értéknél magasabb. Amennyiben valaki bizonyítottan cukorbeteg, akkor folyamatos odafigyelésre van szüksége. Annak érdekében, hogy a cukorbeteg ember egy normális életszínvonalat fenn tudjon tartani, komolyan kell vennie betegségét és betartani a szükséges tennivalókat.

A cukorbetegségnek két különböző fajtája létezik, az 1-es és a 2-es típusú. Az előbbi esetében az egyén nem termel inzulint, míg az utóbbinál a sejtek nem képesek az inzulin felismerésére.

Az 1-es típusú cukorbetegség egy autoimmun betegség, amelyet leginkább az örökölt gének váltanak ki. Testalkatuk vékony, anyagcseréjük pedig igen labilis. A 2-es típusú cukorbetegség esetében szintén lehet kiváltó ok a genetika, az inzulinrezisztencia, valamint a túlsúly. Így a betegekre az elhízottság, azonban stabil anyagcsere jellemző. A cukorbetegség leggyakrabban megfigyelhető jelei közé tartozik a szomjúság, valamint a gyakori vizelés, hiszen a vese ki akarja a szervezetből üríteni a felgyülemlett glükózt.

A bőr szárazsága miatt a sebek nehezen gyógyulnak, valamint folyamatos a bőr felületének viszketése. A betegséget kísérheti megnövekedett étvágy, szédülés, fáradtság és ingerlékenység is. Azonban minden esetben ki kell kérni az orvos szakmai véleményét és nem házilag megbirkózni a cukorbetegséggel, hiszen kifejezetten súlyos következményei is lehetnek, amely akár az ember életét is veszélyeztetheti.

A vércukorszintmérők fontossága

Mindkét típusú cukorbetegség esetében kifejezetten fontos a vércukorszint napi mérése. Manapság már számos modern és könnyen kezelhető vércukorszintmérővel találkozhat a piacon, amelyek akkumulátorral vagy pedig elemmel működhetnek.

Amennyiben Ön is szükségességét érzi a készülék beszerzésének, akkor keresse fel a BestMarkt vércukorszintmérő kínálatát, és találja meg az Önnek legideálisabb eszközt.

Az eszköz kiválasztásakor a leglényegesebb tényező annak pontossága, így érdemes a minőségibb és megbízható darabok között válogatnia. A legkényelmesebb, ha kicsi a vércsepp igénye a gépnek, mert akkor nem igényel akkora szúrást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egész éjjel melegen tartja gyermekünket a tipegő hálózsák

pén márc 11 , 2022
ShareTweetPinShareA babák éjszakai pihenése nem csupán a gyerekek fejlődéséhez járulhat hozzá – az egész család mindennapjait meghatározhatja. Gyakran előfordul, hogy a kicsik nyugtalanul alszanak, időről időre felébrednek – például azért, mert fáznak. A hálózsákokkal azonban biztotsíthatjuk, hogy gyermekünk egész éjjel meleget érezhessen maga körül. Emellett a babaágy kényelmessé és barátságossá […]
babaagynemubolt.hu

És még ez is...