Minden részlet számít!

i-puzzle.huMennyi magyar közmondás, szólás foglalkozik azzal, hogy a részletek lényegesek, mondhatni bennük bújik meg a kisördög. S bár ez számtalan módon értelmezhető – érdemes a legkevésbé sem szó szerinti áthallásként foglalkozni velük –, az bizonyos, hogy a mozaikos elrendezés az élet megannyi pontján arat.

A művészetekben például az alkotások nem egyszer darabokból jönnek létre. És hogy hogy jön ez ide? Úgy, hogy a kirakós-életérzés sokkal univerzálisabb annál, mint amire sokan első ránézésre gondolnak!

Pár száztól a több ezerig!

A helyzet az, hogy a legkeresettebb puzzle online megvásárolható típusai a nagyon egyszerűtől az extra bonyolultig terjednek. Ám ami közös bennük, hogy imádják őket az emberek. És nem kizárólag a gyerekek. Sőt. A több ezer, miniatűr darabból álló kihívásokat többnyire felnőttek teljesítik. Van, aki teljes magányban esik neki a mozaikok összeillesztésének, akad, aki bulit kerít egy-egy kirakós alkalomból. Tulajdonképpen a körítés lényegtelen, ám ami igazán fontos, az maga az élmény. Az alkotás élménye, ami felbecsülhetetlen érték.

Hányszor fordul elő a mindennapi életben, hogy egy-egy szituáció csak idővel tisztul ki, csak hetek, hónapok elteltével állnak össze azok a bizonyos töredékek, amik a teljes képet alkotják. Rengetegszer. Talán ezért annyira kedvelt ez a játék, mert kicsit emlékeztet arra, ami a hétköznapokban is zajlik, viszont a téma, egyúttal a részletgazdagság választható. Mindenesetre a top gyártók olyan termékeket dobnak sorban a piacra, amik lélegzetelállító látványt kínálnak. Amiért természetesen meg kell küzdeni, de hogy megéri-e rá időt, energiát áldozni, az nem is lehet kérdéses!

A két dimenzión kívül is van kirakós élet!

Az izgalmas 3D puzzle világszerte tízmilliók kedvence. Nem véletlenül. Bár maga a technológia nem újdonság, ma már gyakorlatilag bárki nyomtathat otthon 3D-ben, megfelelő apparátussal természetesen. Viszont az építés ezen formátuma csúcsélményt kínál, kézzel fogható, kiállítható végeredménnyel.

A fotó forrása: amasterphotographer / Shutterstock.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Koltay nekiment közösségi médiacégeknek

pén jan 28 , 2022
ShareTweetPinShareProblémásnak nevezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke egy fórumon, hogy a közösségi média nagy cégei „saját jogrendszert” alkalmaznak. Koltay András azt mondta, hogy ezeknek a vállalatoknak nagy hatásuk van a nyilvánosságra. Néhány, jellemzően amerikai technológiai cég akkorára nőtt, amekkoráról a korábbi médiakonglomerátumok nem is álmodhattak – tette hozzá. […]
Koltay András

És még ez is...