Ezt kell tudnod, ha rendezvényszervező akarsz lenni

rendezvényszervezésKi ne szeretne rendezvényszervező lenni? Sürögni-forogni a rendezvényhelyszínen, találkozni hírességekkel? A rendezvényszervezés azonban egy olyan szakma, ahol folyamatosan tanulni kell.

A profi rendezvényszervező ismérvei

A rendezvényszervezés komoly szakma, nem leszünk benne egyik napról a másikra profik. Sok-sok tapasztalatot kell szereznie annak, aki szaktekintély szeretne lenni e téren.

A rendezvényszervezés ugyanis nem csak abból áll, hogy megtervezzük a programot egy-egy eseményre. Számos más dologért is a rendezvényszervező felel. Hogy csak néhány dolgot említsünk, ilyen a helyszín kiválasztása, az előadók öltözőjének biztosítása, a dekorációhoz szükséges kellékek beszerzése, nem beszélve a rendezvénymarketingről.

Otthon kell legyünk a rendezvényjogban is, ismernünk kell az üzleti protokollt, végül pedig nívós eseményeket kell létrehoznunk. Ez nem is olyan egyszerű, ugye?

Ki segít egy rendezvényszervezőnek?

Sokszor a tapasztaltabb rendezvényszervezők is elakadnak. Hiába van a hátuk mögött több száz rendezvény, még mindig van mit tanulniuk. A rendezvényszervezésben ugyanis folyton naprakésznek kell lenni, figyelemmel kísérni a technikai fejlődést, felfedezni az újítási lehetőségeket. És mivel minden rendezvény más, a rugalmasság és nyitottság elengedhetetlen feltétele a sikerességnek.

Szerencsére léteznek már olyan cégek, ahol személyes tanácsadással segítik azokat a rendezvényszervezőket, akik elakadtak. Akik tanítják is azt, amit ők tudnak, megosztják a tudásukat másokkal. A MOE Rendezvényakadémián egyéni konzultációt is kérhetnek azok a szakmabeliek, akiknek jó tanácsra vagy egy bombasztikus ötletre lenne szükségük a rendezvényszervezés kapcsán. A személyre szabott tanácsadás igazi kincs, sokat lehet belőle profitálni. 

A rendezvényszervezést is tanulni kell

Azért is érdemes kapcsolatot tartani más szakmabeliekkel vagy részt venni néha egy-egy személyes célokhoz igazított tanácsadáson, mert új megvilágításban láthatjuk tevékenységünket. A szervezői munkát másképp végzi egy HR-es, másképp egy cégvezető, s megint másképp egy kulturális rendezvényszervező.

Hasznos ötletekkel, előrevivő javaslatokkal, praktikus tanácsokkal gazdagodhatunk, ha kikérjük más programszervezők véleményét. A rendezvényszervezés összetett folyamat, ezért érdemes külön csekklistával rendelkeznünk minden területéről. Ismernünk kell többek közt az eseménytípusokat, a rendezvényhelyszíneket, a rendezvényeszközöket, továbbá a business etikett előírásait is.

Sokszor még a tapasztaltabbak is szeretnék bővíteni tudásukat egy-egy téren. Érdemes ilyenkor beiratkozni egy rendezvénymenedzsment képzésre is akár, hogy felkészült, megbízható, hiteles szakemberré válhassunk. A sikeres rendezvényszakértőktől tanulni megtiszteltetés, ezért választják oly sokan ezt a lehetőséget is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csoki a villanyszerelésnél – vagyis a sorkapocs hasznossága

csü aug 5 , 2021
ShareTweetPinShareMiben rejlik a sorkapocs hasznossága és hozzáadott értéke a villanyszerelés területén? Milyen sorkapocstípusok és -variációk állhatnak rendelkezésre, illetve mi alapján célszerű leginkább választani a szóba jöhető opciók között? A bejegyzésben ezekre a kérdésekre keressük a választ, és igyekszünk megmutatni a sorkapocs hozzáadott értékét. Alapvetően milyen célból szokás a gyakorlatban is […]
szerszam sorkapocs

És még ez is...