A robotporszívó nem örök életű, de olcsón megúszható a karbantartása

hazirobotok.huManapság már elérhető áruk miatt egyre több háztartásban megtalálhatók a porszívó robotok. Képesek fejlett algoritmusok segítségével körbepásztázni az egész helyiséget, ahová bebocsáttatást nyernek. Virtuális falak segítségével pedig könnyen meg lehet oldani, hogy csak a számukra kijelölt a területen végezzék a feladatukat.

Ezt fontos mérlegelni robotporszívó választásakor

A robotporszívók bár megfizethetők, mégsem olyan olcsók, hogy havonta venne belőlük egyet az ember. Éppen ezért érdemes olyan készüléket választani, ami hosszú ideig megbízhatóan teszi a dolgát.

Mindemellett az is fontos szempont, hogy lehessen alkatrészt kapni hozzá. A Házirobotok.hu webáruházban robotporszívó alkatrészek széles tárháza várja a látogatókat. Nem rossz ötlet tehát előbb csavarni egyet a dolgon és megnézni, milyen készülékhez lehet alkatrészt kapni, majd olyan modellt választani, amihez könnyen be lehet szerezni különféle komponenseket, kiegészítőket.

A Xiaomi robotporszívói közül a Mija 1C például jó választás lehet. Temérdek különféle apróbb, nagyobb alkatrészt, kiegészítőt lehet vásárolni hozzá.

Milyen alkatrészeket lehet kapni egy robotporszívóhoz?

Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, konkrét példákkal fogjuk szemlélteni, hogy milyen komponenseket lehet kapni egy porszívó robothoz. A már említett Mija 1C modellhez egészen olcsón beszerezhetők az újrafelhasználható és az eldobható MOP tisztítókendők. Ezeket időről időre muszáj cserélni, máskülönben a gép nem fog tudni hatékonyan takarítani.

A sörtekefék egészen jól bírják a strapát, ám rendszeres használat esetén idővel ezekből is be kell szerezni újat. A fenti webshopban pár kattintással megvásárolhatók a robotporszívó sörtekefék és a háromágú vagy hatágú oldalkefék is. Nem érdemes az indokoltnál hosszabb ideig használni a szűrőket és a sörtekefe rácsokat sem, ugyanis ellenkező esetben ugyancsak csökken az eszköz hatékonysága.

Amiket ritkábban kell cserélni

Akadnak olyan alkatrészek, amelyek egy kicsit többe kerülnek. A jó hír az, hogy ezeket nem is kell olyan sűrűn cserélni. Ilyen például egy szennyeződésgyűjtő tartály vagy éppen egy kerék, ami jóformán csak akkor cserélendő, ha valami baleset éri a készüléket.

Az intenzív használat vagy egyszerűen az idő múlása miatt indokolttá válhat egy komplett robotporszívó felújító készletet vásárolni. Ebben minden olyan eszköz megtalálható, ami szükséges egy ilyen készülék felfrissítéséhez, beleértve az oldalkeféket, a sörtekeféket, a MOP tisztítókendőket és minden egyebet. Ezek ráadásul csomagban sokkal kedvezőbb áron beszerezhetők, mintha egyesével venné meg őket az ember.

Az alkatrészek cseréjének többsége nem igényel szakembert. A használati útmutató alapján könnyen megoldható a régi kefék, tisztítókendők helyettesítése az újonnan vásároltakkal.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyarországon még nincs szabályozva a deepfake

ked jan 17 , 2023
ShareTweetPinShareA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a deepfake-jelenség társadalmi kockázatára hívja fel a figyelmet. Az NMHH szerint széles körben elterjedt vélemény, hogy bár társadalmunkról és a világról szerzett tudásunk nagy részét a valóság média által közvetített reprezentációira alapozzuk, továbbra is tisztában vagyunk vele, hogy egyes médiumok konstruált, manipulált, sőt […]
deepfake

És még ez is...