Melyek az online rádióhallgatás előnyei?

myonlineradio.huNapjainkban egyre többen választják az internetes rádiózást a hagyományos analóg adással szemben. Ez pedig nem is véletlen, hiszen a modernebb módszer számos pozitívummal rendelkezik.

Mindjárt részletesebben is kifejtjük, hogy pontosan melyek ezek, ha pedig az olvasottak hatására megjött a kedved ahhoz, hogy te is kipróbáld, akkor kattints a MyOnlineRadio weboldalára, és válassz egy szimpatikus csatornát!

Állandó és kiváló minőség

Aki hallgatott már valaha hagyományos rádiókészüléket – a legfiatalabb korosztályt kivéve valószínűleg mindenki –, az biztosan találkozott már azzal a problémával, amikor az adás recseg, sistereg, mert valami bezavarja a vételt. Ennek az oka lehet földrajzi, domborzati akadály, de akár az időjárás is.

A zajok viszont olyannyira zavaróvá tehetik a rádiózást, hogy inkább úgy döntesz, kikapcsolod a készüléket, és marad a csend. Nos, az online adás esetében viszont ilyesmi szerencsére nem fordul elő!

Mivel itt a vétel nem rádióhullámokon, hanem digitális formában, az interneten keresztül érkezik, ezért a hangminőség stabil és állandó, ráadásul sokkal tisztább is. Persze előfordulhat szerverhiba vagy az internetkapcsolat szakadozása, de mindent összevetve akkor is sokkal jobb minőségre számíthatsz.

A műsorok későbbi visszahallgatásának lehetősége

Valami közbejött, és emiatt lemaradtál a kedvenc műsorodról? Ilyesmi megesik, de ma már, az internet korában ez közel sem jelenti azt, hogy végleg le kellene tenned arról, hogy valaha is meghallgasd.

A MyOnlineRadio weboldalán és mobilalkalmazásában ugyanis az archívumban böngészve egy kattintással visszahallgathatod az egyes csatornák korábbi adásait, amikor épp ráérsz, így biztosan nem maradsz le semmiről.

Vajon mi volt ez a remek dal?

A rádiócsatornák zeneileg is igyekeznek a hallgatók kedvében járni, és változatos dalkínálattal szórakoztatni őket. De mitévő légy akkor, ha egyszer csak hallasz egy remek zeneszámot, de fogalmad sincs, hogy mi a címe vagy egyáltalán ki az előadó? Bő 20-30 évvel ezelőtt ilyenkor csak reménykedhettél abban, hogy a műsorvezető esetleg bemondja, hogy kinek a szerzeményét hallhattuk az imént, ha pedig nem… Nos, akkor az pech.

Ma már azonban nagyon egyszerű a dolgod, ugyanis az interneten könnyen rá tudsz keresni a legnépszerűbb rádiók lejátszási listájára, így pár kattintással megszerezheted a szükséges infókat. Innen már csak rajtad múlik, hogy az új kedvenc dalodat lemented a Spotify lejátszási listádra, vagy rögtön beállítod a mobilodon csengőhangnak.

Bármilyen eszközről hallgathatod

Az analóg rádiózáshoz szükség van egy olyan készülékre, ami rendelkezik FM-antennával, ugyanis ezen keresztül fogja be a jelet. Az internetes műsorszórásnál viszont nincs ilyen követelmény. Csupán az a fontos, hogy legyen élő internetkapcsolatod.

Ebből következik, hogy az online adást hallgathatod okostelefonon, tableten, laptopon, PC-n és okostelevízión is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

5+1 dolog, amit időben elsajátítva teljesebb lesz az életünk

pén jan 12 , 2024
ShareTweetPinShareHoztunk 5+1 dolgot, ami teljesebbé teszi az életünket, ha időben elsajátítjuk őket. Vannak olyan készségek, melyekkel mindenképp célszerű foglalkozni, mivel gyakran szükségünk lesz rájuk. Ezek nincsenek életkorhoz kötve, de az biztos, hogy minél előbb foglalkozunk velük, annál jobb! Ugyanakkor sosincs késő sem az eddigi gyakorlatok felülbírálatára. Érdemes elsajátítani az előretervezés […]
allianz.hu

És még ez is...