Macskáknak is jár jutalomfalat

kedvence.huA jutalomfalat minden állatnak jár, ha éppen megérdemli, így mindenképp érdemes átgondolni, hogy mit is adunk neki. Ha neked is fontos az, hogy amit adsz a kedvencednek, az egészséges és maximálisan macskabarát legyen, akkor ne habozz, tarts velünk és készítsünk macskáknak házi jutalomfalatot. 

Húst hússal

Valószínűleg nem mondunk újdonságot azzal, hogy a macskák számára a hús az elsődleges táplálék. Éppen ezért természetes, hogy olyan eledelt fogyasztanak szívesen, aminek a jelentős része húsból van. Persze könnyen lehet tonhal, lazac vagy csirke, marha, sertés alapú egyaránt, a fő, hogy húst tartalmazzon. Ha otthon készítjük, akkor nagyon fontos szempont, hogy az adott mennyiségből mennyi jutalomfalat készül el. 

Egyáltalán nem mindegy, hogy nedves vagy száraz jutalomfalatban gondolkodunk, de alapvetően a hozzávalók sorrendje a lényeg. Tehát az összetevő listán minden esetben mennyiségi sorrendben szerepelnek a hozzávalók. Az ideális sorrend az, ha legelöl a nyersfehérje szerepel, majd a nyerszsír és végül a nyersrostok. A Kedvence.hu jutalomfalat kínálatában pont ilyen jó minőségű finomságok várnak.

Amit otthon is elkészíthetünk

Ha egy kis tonhalas konzervet készítenél a bársonytalpúnak, akkor szerencsére nincs nehéz dolgod, mivel ez nem bonyolult eljárás. Nincs szükséged másra, mint egy kis tonhalkonzervre, egy tojásra, egy kis lisztre, egy kis vízre és egy minimális petrezselyemre. Ezek mindegyike általában megtalálható minden háztartásban, így bármikor kedvedre alkothatsz. Ha az összes összetevőt egy tálba borítottuk, akkor addig kell gyúrni, míg egy egynemű masszává nem áll össze. Ha ez megtörtént, akkor egy centi vastagságúra kell nyújtani, és abból kis falatkákat szaggatni. Amit kiszaggatunk, azt a sütőpapírral bélelt tepsibe kell tenni és 15-30 percig kell sütni. 

Egy másik nagy kedvenc a csirkés-spenótos jutalomfalat. A szaftosabb eredmény érdekében javasoljuk, hogy lehetőleg combfilével dolgozz, mivel az nem olyan száraz, mint a csirkemell. Ezenkívül a további hozzávalók a friss spenót, egy kis zabpehely, egy tojás és egy kevés macskamenta. A párolt csirkecombfilét a többi apróra vágott hozzávalóval együtt bele kell tenni egy turmixba, majd addig turmixolni, míg egyneművé nem válik. Ezt követően egy kis lisztet kell a masszához adagolni, és ha egy aránylag szilárd eredményt kapunk, akkor következhet a nyújtás és a szaggatás feladata.

A kiszaggatott darabokat szintén sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 15-20 percig sütjük attól függően, hogy milyen sütőnk van. 

Mivel ebből a mennyiségből egy meglehetősen tetemes adag macska jutalomfalat jön ki, így érdemes egy zárható üvegbe tenni azt, hogy tovább friss maradjon. Sőt, mivel jól is mutat, ezért vigyázzunk arra, hogy akik vendégségbe jönnek hozzánk, nehogy véletlenül ebből kóstoljanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Robotoljanak most má' a robotok inkább!

hét okt 4 , 2021
 A munkamentes világgal és az automatizálás témájával foglalkozik Ottonie von Roeder német iparművész Robotiskola and Friends című kiállítása a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetben (SZTAKI). Az iparművész már korábban Budapestre érkezett, hogy megismerje a SZTAKI által vezetett Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium programját, a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium laborjait, projektjeit, […]
Ottonie von Roeder