A rozsdamentes acél rozsdamentes – ha jól tároljuk!

rozsdamentes-korlatelemek.huA rozsdamentes acél köztudottan az egyik legstabilabb anyag, építészeti körökben sem véletlenül olyan népszerű. Ennek ellenére fokozottan oda kell figyelni a tárolási praktikákra, hiszen ha rosszul csináljuk, a rozsdamentesség hosszú távon el fog veszni. Ellenkező esetben viszont örökre azt a célt fogja szolgálni, amiért ezt a minőségi anyagot alapból is választottuk.

Az RMÁruház rozsdamentes elemek, késztermékek, üvegkorlátok széles tárházát kínálja. Teljes körű portfóliójuk közé tartozik a forgalmazás mellett a termékek gyártása és az anyagok megmunkálása.

Miért olyan népszerű a rozsdamentes acél?

Több oka is van, miért szeretik annyira a rozsdamentes acélt. Egy igazán ellenálló és tartós anyagról van szó, ami ellenáll a korróziónak és a rozsdának – ahogy neve is sugallja –, valamint könnyen formázható és megmunkálható sok más anyaggal szemben. Higiénikus, könnyen tisztítható és karbantartható, valamint esztétikailag is vonzó megoldás. A felhasználók és a tervezők, mérnökök számára egyaránt ideális, közkedvelt anyag tehát.

A rozsdamentes acél tárolási praktikái

A tárolás alapvető, esszenciális kérdés a rozsdamentes acél esetében. E nélkül ugyanis nem fogjuk tudni elkerülni a makacs szennyeződéseket és a későbbi rozsdásodást sem. Az egyik legfontosabb, amit az agyunkba kell vésni, hogy ne érintkezzen az anyag szénacéllal, ugyanis az hosszú távú problémákat okozhat. Tároljuk elkülönítve.

Az is fontos, hogy vásárlás előtt ugyanúgy bizonyosodjunk meg róla, hogy a tárolás szakszerűen történt-e. A rozsdamentes acélt ugyanis nem fogja érdekelni, ki a hibás, mi meg hiába mutogatunk már évek múlva, hogy nem mi tehetünk róla.

A megfelelő tárolás egyik jó gyakorlata, hogy a rozsdamentes acélt tartalmazó szerkezeteket vagy anyagokat elkülönítjük a szénacéltól és más potenciális veszélyforrásoktól. Amennyiben például szénacél tartószerkezetre szeretnénk rozsdamentes acél borítólemezt tenni, biztosítsuk, hogy a két anyag ne érintkezzen közvetlenül egymással.

Az anyagmozgatás folyamata szintén nem kikerülendő kérdés. Amennyiben gumival vagy más vékony védőréteggel vonjuk be a tárolószerkezetet, akkor nemcsak a korábban említett érintkezést szűrjük ki, hanem a karcolódásoktól is megvédjük az anyagot. Figyelembe kell venni ugyanakkor azt is, hogy ez a védőréteg ne akadályozza az anyagmozgatást és ne sérüljön meg.

A rozsdamentes acél felhasználása

Mindent egybevéve, a rozsdamentes acél az egyik legjobb építészeti megoldás, de alapfeltétele a szakszerű tárolás. Így pedig széles körben felhasználhatóvá és alkalmazhatóvá válik, hosszú távon meghálálva a bizalmat. Beltéri szerkezetekhez, például korlátokhoz, lépcsőkhöz vagy kültéri elemekhez, homlokzatokhoz egyaránt ideális alternatívát jelenthet, de szinte a végtelenségig lehetne még sorolni a lehetőségeket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csodálkozz rá ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjaira

csü febr 22 , 2024
ShareTweetPinSharePályacsúcs! A Magyar Marketing Szövetség Internet Marketing Tagozata által szervezett Az Év Honlapja’ versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A zsűri 88 pályaművet díjazott. A pályázatra a legtöbb nevezés az E-kereskedelem (30), a Szolgáltatás (22), a B2B weboldalak (22), illetve Az Év Applikációja (21) kategóriába érkezett. Emellett számos kiváló megoldás […]
Az év honlapja - díjátadó ünnepség

És még ez is...