Közel a Kánaán!

growisland.atBár már több ezer éve velünk van a kannabisz, a megítélése mégis folyamatosan változik. Évezredeken át teljesen legális volt, senkit sem zavart a használata, még úgy sem, hogy nem is tudták izolálni mondjuk a CBD-t, így a THC-t is szintén vele együtt fogyasztották. Igen, még akkor is, amikor menstruációs fájdalmakat kívántak enyhíteni Mezopotámiában vagy szorongást csökkenteni Kínában.

Még idehaza is legális volt a használata egészen az 1800-as évekig, amikor is a gyógyászat gyógyszerként ismerte el. Aztán jött egy nagy fordulat, és szinte minden országban illegálissá vált nem csupán a termesztése, de még a birtoklása is. Ezidáig! Mai írásunkban éppen ezért egy közeli szomszédunk törvénykezését vesszük górcső alá!

A kannabisz helyzete Németországban

A 2023-as nyár hatalmas lépést hozott kannabisz terén Németországban, ugyanis a nyár folyamán tárgyalta a parlament a fű legalizálásról szóló törvényt. Ha ez megtörténik, akkor a Growisland webshopjában kapható palánták között mindenképpen érdemes lesz körülnézni. Bár még csak kísérleti jelleggel működik néhány tartományban, nagyon jó látni, hogy a német kormány nem zárkózik el attól a szertől, amely hosszú évezredek óta segíti az emberiséget.

De hogy mit is jelent ez a gyakorlatban?

Többek között azt, hogy 25 gramm füvet minden felnőttkorú szabadon birtokolhat, még pénzbüntetés sem fog járni érte. Ahogyan azért sem, ha három tő kendert termesztesz az otthonodban. Persze közel sem olyan egyszerű a kertészkedés, ezért mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy mielőtt bevásárolnál magokból és palántákból, járj utána annak, hogy melyik szakaszban mit igényelnek ezek a rendkívül érzékeny növények. Sőt, nem árt kikupálni magad a hiánybetegségeket illetően sem, hiszen csakis az egészséges növény fog neked bőséges hozamot hozni.

Ám nyilvánvalóan nem mindenkinek van tere és lehetősége az otthoni termesztésre, erre gondolt a német kormány is, így lehetséges lesz a jövőben kannabiszklubokhoz csatlakozni. Itt havonta egységesen 50 gramm kannabiszt igényelhetnek a felnőtt, 21 év feletti tagok, a 21 év alatti felnőttek pedig 30 grammot, illetve 500 főben maximalizálnák a klubok taglétszámát.

A Growisland felkészülten várja, hogy a kertészek hamarosan megrohamozzák az üzletet, hiszen csakis kiváló minőségű és megbízható helyről származó kannabiszt érdemes termeszteni. Sőt, a termesztéshez szükséges eszközök beszerzése is jobb, ha megbízható forrásból történik, így mindenképpen érdemes a fent említett webshopban is körülnézni.

De mit tehet egy magyar állampolgár?

Ha magyarként olvasod, és ráadásul Németországban élsz (ami valljuk be, nem ritka), akkor biztosan felcsillan a szemed. A rossz hír azonban az, hogy bárhol is élsz a világon, a magyar kannabisztörvények vonatkoznak rád.

Mielőtt azonban végső csüggedésre adnád a fejed, jó, ha tudod, hogy a Growislandtől érkező csomagod nem megy át Magyarországon, így senki sem fog értesülni róla, illetve egyetlen magyar rendőr sem valószínű, hogy csak azért utazna több ezer kilométert, hogy éppen tőled kobozhasson el 30 gramm füvet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Miért fontos a fejlett önismeret az álláskereséshez?

hét szept 25 , 2023
Életünk során több olyan időszak is lehet, amikor aktívan keressük a minden szempontból megfelelő, és a hozzánk leginkább passzoló állást. Ez azonban sokszor egy hosszú folyamat, ami sokkal több nehézséget és kihívást tartogathat, mint amire számítunk. A hosszú hónapokig elhúzódó vagy adott esetben kudarcba fulladó álláskeresésnek számos oka lehet, de […]
allasorias.hu

És még ez is...