8 tipp, hogy minél tovább életben tartsd a kedvenc telefonod akkumulátorát

hellocase.huAz akkumulátorok sajátossága, hogy az idő előrehaladtával a töltések gyakorisága, valamint a használat révén folyamatosan veszítenek kapacitásukból, és a tapasztalatok alapján nagyjából 3 év után szükségessé válik cseréjük.

Bosszantó tud lenni, ha töltő vagy powerbank nélkül már ki sem mozdulhatsz egy idő után, mert a mobilod nem bírja sokáig, biztosan lemerül útközben. Régi készülék esetén ez természetes az akkumulátor amortizációja miatt. Jó hír viszont, hogy a telefon akku élettartamát növelheted, ha betartasz néhány alapvető szabályt.

A tippeket a HelloCase Apple blogjában fedeztük fel, itt további érdekességeket is találsz.

A szokások hatása

Az életünk szerves részét képező okostelefonok, így a státuszszimbólumnak tekinthető almás készülékek is, már nemcsak kommunikációra szolgálnak, hanem segítségükkel gyakorlatilag mindent intézhetünk, és a szórakozásunkat is garantálják.

Mivel szinte 24 órás társaink, mindenhova magunkkal visszük őket, gondoskodni kell a védelmükről telefontok és kijelzővédő fólia segítségével, és persze kímélő használattal.

Telefonhasználati szokásainkon sok múlik a készülék élettartamát, használhatóságát illetően, így részben a mi kezünkben van a telefon sorsa. Jó néhány, apróságnak tűnő, de igazán hasznos dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy megnöveld készüléked szolgálati idejét.

Tippek az akku élettartamának növelésére

Rossz szokásokkal sokat árthatsz a telefonodnak, így érdemes ezeket magad mögött hagyni a hosszú, boldog kapcsolat érdekében. Ne csak az akkumulátor üzemidejére figyelj, hanem az élettartamára is, ezért fogadd meg a következő tanácsokat:

  • Soha ne hagyd egész éjszakára a töltőn a mobilodat! A legújabb készülékek már képesek megtanulni a napi töltési szokásainkat, és annak alapján optimalizálni a töltést.
  • Kapcsold ki a folyamatos helymeghatározást, amikor felesleges!
  • Lépj ki a nem használt alkalmazásokból! Használat után nem kell bezárni, csak kilépni az alkalmazásokból, így ugyanis az újrahasználatnál kevésbé terhelődik az akkumulátor.
  • Kapcsold ki az Emelés az ébresztéshez funkciót!
  • Használd az alacsony töltöttségi módot!
  • Tartsd a töltöttségi szintet lehetőleg 25-80% között!
  • Ne tedd ki az időjárás viszontagságainak a készüléket!
  • A ritkán használt alkalmazásoknál kapcsold ki az értesítéseket!

Mit tehetsz még a zökkenőmentes használat érdekében?

A gyártók javasolják, hogy a működési anomáliák elkerülése érdekében mindig frissítsd a telefon operációs rendszerét az újabb verzió megjelenésekor. A Beállítások menüpontban ellenőrizheted, hogy szükséges-e frissíteni.

Egyszerűen spórolhatsz az akkumulátor-üzemidővel, ha csökkented a képernyő fényerejét, automatikus beállítást használsz, illetve a letöltéseket wifin keresztül intézed.

Időnként ellenőrizd az akkumulátor használati adatokat, hogy lásd, mi az, ami nagyfogyasztó, és mi az, ami esetleg feleslegesen fut a háttérben.

Láthatod, hogy egyszerű beállításokkal, kis erőfeszítéssel is kímélheted a mobilod akkumulátorát, így érdemes lehet bevetni ezeket, ha azt látod, hogy a nap végét már nem bírná a telefonod.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az okosotthon lelke a kommunikációs modul

csü dec 22 , 2022
ShareTweetPinShareGondoljunk csak bele abba, hogy mit várhatunk el egy okosotthontól! Miben több vagy más, mint egy hagyományos? Miért állíthatjuk azt, hogy megfelelő válaszokat képes nyújtani olyan kérdésekre, amelyeket a mai világ állít elénk? A kommunikáció a legfontosabb Mondják ezt a társas- és párkapcsolatokra is, de ha tágabban nézzük a dolgot, […]
nective.hu

És még ez is...