Melyik a legbiztonságosabb telefontok?

telefon case.huBemutatjuk azt, milyen telefontokot érdemes választanod, ha mobilod tökéletes védelme és a kényelem egyaránt fontosak a számodra.

A tökéletes telefontok kiválasztása egyszerű feladatnak tűnik, azonban jóval komplikáltabb lehet, mint azt elsőre gondolnánk. A külső ugyanis nem minden. A megjelenés mellett több olyan tényező is akad, amelyet érdemes figyelembe venni azelőtt, hogy belevetnénk magunkat a vásárlásba.

De melyek is ezek a szempontok egész pontosan? A legfontosabb egyértelműen a biztonság, hiszen a telefontok feladata, hogy megvédje mobilunkat a sérülésektől. De nem szabad megfeledkeznünk a kényelmes, praktikus kialakításról sem.

Ebben a cikkben megmutatjuk azt, hogyan választhatjuk ki a legbiztonságosabb telefontokot, mely nemcsak mobilunkhoz, de életstílusunkhoz és személyiségünkhöz is tökéletesen illeszkedik!

A telefontokok különböző fajtái

Ha szeretnénk megtalálni az ideális telefontokot, ma már többféle lehetőség közül is választhatunk. Ha hagyományos tokot szeretnénk alapvetően három különböző fajta közt dönthetünk. Választhatunk hátlap tokot, nyitható tokot és táska jellegű tokot is. Ha pedig speciális megoldásra van szükségünk, akkor választhatunk többek közt a sport tokok és bumper védőkeretek közül is.

Fontos, hogy a döntés során nemcsak a kialakítást, de az anyaghasználatot is figyelembe kell vennünk. Mindegyik megoldásnak megvan ugyanis a maga előnye és hátránya is, mind biztonsági, mind pedig kényelmi szempontból.

telefontok case.huHátlap tok: egyszerű és praktikus védelem

Ha mobilunkat szeretnénk megvédeni a mindennapi használatból adódó sérülésektől, a legegyszerűbb megoldást egy hátlap tok jelenti. Ezek a tokok csak a készülék hátát és oldalsó éleit fedik le, ami azt jelenti, hogy a kijelző védelméről külön gondoskodnunk kell, például üvegfólia segítségével. A hátlap tokok a nagyobb sérülésekkel szemben nem védik a készüléket, legfőbb céljuk, hogy segítsenek megőrizni a telefon eredeti állapotát és megvédjék az akkumulátort.

Mégis rengetegen választják ezt a megoldást, két okból is. Az egyik, hogy a hátlap tokok rendkívül kényelmesek és praktikusak. Jól illeszkednek a készülékre, és nem foglalnak nagy helyet. Ezen felül az ilyen jellegű tokok érhetők el a legalacsonyabb áron.

Anyaghasználat terén több megoldás közül válogathatunk, de a legjellemzőbb megoldást a szilikon, illetve a műanyag hátlap tokok jelentik. Előbbiek előnye, hogy rugalmasak, vékonyak és rengeteg színben, valamint dizájnban elérhetők. Hátrányuk, hogy a nagyobb ütésektől nem feltétlenül védik meg a készükéket. Utóbbiak ezzel szemben vastagabbak és több helyet foglalnak, azonban nagyobb védelmet nyújtanak mind a ház, mind pedig az akkumulátor számára. A műanyag tokok előnye ezzel szemben, hogy magasabb szintre emelik a védelmet. Ezért cserébe azonban egy kevésbé rugalmas, nagyobb helyet foglaló megoldással kell számolnunk.

A műanyag közül választhatunk a kritikus pontokon megerősített hybrid armor vagy bumper keretes tokok közül is. Előbbiek kiemelkedően strapabíró műanyagból készülnek, amit a sérülés lehetőségének leginkább kitett pontokon extra védelemmel láttak el, míg utóbbiak esetében a készülék éleit erősítették meg, magasabb szintre emelve ezzel a telefon védelmét.

Azok pedig, akik igazán stílusos védelemre vágynak, akár bőrből vagy műbőrből készült hátlaptok mellett is dönthetnek. Ezek a tokok megbízható védelmet garantálnak a készülék számára, miközben megjelenésük rendkívül elegáns. Kevesebb színben és dizájnban érhetők el, azonban az esztétikus külső ezért cserébe kárpótol.

telefontok case.huKinyitható telefontokok: ha fontos a maximális biztonságérzet

A kinyitható tokok legnagyobb előnye, hogy mobilunk hátlapját és képernyőjét egyaránt megvédik a sérülésektől. Hátrányuk azonban, hogy nagyobb helyet foglalnak, és kevésbé kényelmes a használatuk. Abban az esetben viszont, ha a telefonunkat nem a zsebünkben, hanem a táskánkban tartjuk, ezek a tokok jelentik az egyik legbiztonságosabb és legpraktikusabb megoldást.

A kinyitható tokok többféle kivitelben is elérhetők. Választhatunk lefelé nyíló flip tokot, vagy könyvhöz hasonlóan oldalra nyitható modellt. Válogathatunk a patentos, tépőzáras vagy mágneses füllel zárható verziók között. Ha pedig a maximális védelem mellett a kényelem is fontos, ablakos tok mellett is dönthetünk, amelyet nem kell nyitogatni ahhoz, hogy láthassuk a kijelzőt vagy használhassuk a kamerát.

A kinyitható tokok terén szín és minta terén a választék majdnem annyira széles, mint a hátlap tokok esetében, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálhassa a stílusához és egyéniségéhez leginkább illő darabot.

Táska tokok: ha a legegyszerűbb megoldás is megfelel

A táska jellegű telefontokokba elég becsúsztatni a mobilt, majd bedobni azt a táskába. Rendkívül puritán megoldást jelentenek, azonban a készülék teljes felületét befedik, ezáltal segítik megvédeni azt a karcolásoktól és kisebb ütésektől.

Anyaghasználat terén a választék meglehetősen széleskörű. A zsákszerű vászontokok a leginkább népszerűek, hiszen ezek kevés helyet foglalnak. A valamivel merevebb, bőrből vagy műbőrből készült változatok azonban vastagabbak, ezáltal magasabb fokú védelmet biztosítanak a telefon számára, akár egy elejtésből adódó, nagyobb ütés esetén is.

Ezen tokok legnagyobb hátránya, hogy kevésbé kényelmesek. Ha szeretnénk használni a telefont, minden esetben ki kell azt csúsztatnunk a tokból, ez pedig rendkívül frusztráló lehet azok számára, akik gyakran használják a mobiljukat, és a pontos időt vagy e-mailjeiket is a készüléken nézik meg időről időre.

Bumper védőkeret: legegyszerűbb megoldás a minimalisták számára

Abban az esetben, ha nem szeretjük a felesleges felhajtást, a legjobb döntést egy bumper védőkeret jelenti. A bumper keret gyakorlatilag egy speciális tok, amely körben a telefon szélét védi, az első és hátsó részt azonban szabadon hagyja. Legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag észrevehetetlen, mégis megvédi a készüléket az esésből, ütésből adódó sérülésektől.

Fontos azonban tudni, hogy a mindennapos használatból adódó karcok és a kopás ellen nem nyújt hatékony védelmet, és a használatával a kijelző is védtelen marad. Éppen ezért a bumper keret mellé az erős üvegfólia is nélkülözhetetlen kiegészítő.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Öreg laptop nem vén laptop

szo szept 10 , 2022
ShareTweetPinShareMivel az árak emelkedése szinte már az élet minden területén egyre inkább érezhető, ezért a vásárlók sok esetben többször is meggondolják, hogy mi az, amire költsenek, és melyek azok a termékek vagy szolgáltatások, amelyekről hajlandóak lemondani. Sokak számára talán nem a mostani tűnik a legjobb időpontnak egy új laptop beszerzésére, […]
laptop orvos doktor

És még ez is...