A SzámHead csodás növekedésének titka

A SzámHEAD Kft. 1990-ben alakult. Mára az egyik meghatározó szereplőjévé vált a hazai it-infrastruktúra üzletágnak A Bodonyi László, ügyvezető tulajdonban lévő vállalat stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik. Megalakulása óta jelentős hangsúlyt fektet az új technikai megoldásokra, szolgáltatások fejlesztésére és a leghatékonyabb üzemeltetési megoldások kialakítására — olvasható a társaság honlapján. A társaság a korábbi évekhez képest 2017-ben dinamikus növekedést ért el. A 2016-os 1,6 milliárdos forgalmát 7,6 milliárd forintra növelte, ami egy tized híján 463 százalékos növekedés. Az üzemi eredmény még szebben alakult, a tavalyelőtti 133 millió forint közel ötszörösére, 662 millióra nőtt, ez egyébként egészen pontosan 496,4 százalékos növekedés. Az igazi csoda az, hogy mindeközben az alkalmazottak létszáma nem hogy nőtt, hanem csökkent. Megkíséreltük megérdeklődni a titok nyitját, de érdeklődésünkre nem kaptunk választ. A csodás növekedés titkát a cég beszámolójának kiegészítő mellékletében találtuk meg. E szerint:

„A társaság kivitelezési és szállítási feladatok elvégzése tárgyában a minősített beszerzések Országgyűlés általi mentesítésének kezdeményezésére vonatkozó feltételekről és eljárásokról, valamint az ilyen beszerzések megvalósításakor az ajánlatkérő által érvényesíthető körülményekről szóló 492/2015. (XII. 30) Korm. rendelet alapján az Országgyűlés illetékes bizottságának a jóváhagyása alapján vállalkozási szerződést kötött egy a Magyar Állam által kizárólagosan tulajdonolt gazdasági társasággal. A társaság az Országgyűlés határozata, illetve a fent hivatkozott jogszabályban foglaltak alapján egyéb információt nem jogosult feltárni. A projekt nagyságrendje, volumene nagy változást hozott a társaság életében. Ezen feladatok nagymértékben befolyásolják a társaság üzleti tevékenységét, melynek hatására – az előző évekhez képest – az éves beszámolóban az értékesítési árbevétel, a költségek, és a ráfordítások többszörösére emelkedtek.”

A vállalkozás fő tevékenységei
− számítógépes rendszerek tervezése, kialakítása,
− hardware, software installálás,
− új számítógépes rendszerek telepítése, kivitelezése,
− hálózatok karbantartása, szervizelése, dokumentálása,
− rendszerintegráció,
− számítógéptermek tervezése, kivitelezése.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Boldogság: növekszik a UPC Magyarország

ked aug 14 , 2018
Az összes üzletág erős teljesítményének eredményeként 6,1 százalékos árbevétel-növekedésről, emellett pedig emelkedő előfizetés- és ügyfélszámról számolhat be a UPC Magyarország 2018 második negyedévében. Az előfizetések száma meghaladta a 2 119 600-at. A lakossági és üzleti előfizetők száma 23 600-zal növekedett 2017 második negyedévéhez képest, és meghaladta a 859 400-at. Az […]

És még ez is...