Az OSZK 1956-os archívuma elérhető a Google Arts & Culture alkalmazásban

2

Fejes-Jozsef-TiborAz Országos Széchényi Könyvtár 1956-os archívumának több mint 120 írásos és képi darabja online is elérhető az OSZK és az internetes óriáscég együttműködésének köszönhetően.

A Google Arts & Culture alkalmazás keretében létrehozott új virtuális kiállítások révén a felhasználók ízelítőt kaphatnak az 1956-ban rögzített mozgóképekből, amelyek segítségével a forradalom atmoszférája könnyebben átérezhető – áll a Google sajtóiroda vasárnapi közleményében. A Forradalom Budapesten virtuális kiállítás a felkelés utcai történéseit mutatja be röviden, egy másik tárlat az önkényuralmi jelképek megsemmisítését dokumentálja, külön kiállításon látható a forradalom egyik szimbolikus jelenete, a Sztálin-szobor ledöntése és kiállítás mutatja be a Corvin közt, a forradalom egyik fontos helyszínét is.

2 thoughts on “Az OSZK 1956-os archívuma elérhető a Google Arts & Culture alkalmazásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A magyarok a legkevésbé elégedettek az infrastruktúrával

ked okt 25 , 2016
ShareTweetPinShareMagyarországon a legalacsonyabb az infrastruktúrával való általános elégedettség, a magyarok mindössze tíz százaléka értékelte összességében pozitívan a közlétesítmény-hálózatot – derült ki az Ipsos legfrissebb nemzetközi felméréséből. A magyarok a közúthálózattal, a helyi utakkal a legkritikusabbak, azokat csak 16 százalék minősíti jónak, ezzel a magyarok az utolsók a mezőnyben. A vasúthálózatot a […]

És még ez is...