A hajas fejbőr érzékeny, táplálást igénylő felület!

gettik.huSokan csak akkor szembesülnek azzal, hogy mennyire szenzitív a fejbőrük, amikor az első, hamisíthatatlan tünetek megjelennek. Viszketés, korpa, hajhullás… A felbukkanó következmények sokfélék lehetnek, ám a háttérben legtöbbször valamilyen konkrét lelki vagy fizikai ok áll. Természetesen ettől még a tüneti kezelés nem maradhat el, lévén ez az, ami gyors, egyúttal kielégítő megoldásként szolgálhat.

A véráramlás serkentése nagyon jó ötlet!

A véletlenségből felfedezett minoxidil tényleg úgy pottyant a hajas fejbőr terápiás készítményei közé, mint égből az angyal. Tulajdonképpen magas vérnyomásra tervezték alkalmazni az orvosok, amikor kiderült, hogy nagymértékben tágítja az ereket. Tehát a kellően koncentrált hatóanyag-tartalmú oldat közvetlen alkalmazásával a fejbőr vérellátása fokozható. Hogy ez miért annyira jó hír?

Azért, mert ha a kis hajszálerek több és több éltető vért képesek átengedni, akkor ez egyet jelent azzal, hogy a fejbőrbe egyre több oxigén, tápanyag juthat el. Ha mindehhez egy ideális vitamin is társul, szájon át szedve természetesen, akkor a felszívódás, illetőleg a hasznosulás mértéke tovább javítható. Ám önmagában az oldat is látványos eredményességgel alkalmazható.

Ha a véráramlás megfelelő, akkor ez egyet jelent a salakanyagok optimális ütemű eltávolításával, a méreganyagok kiürülésével, és a hozzájárulásként érkező molekulák felszívódásával, hasznosításával. Szó szerint a hajas fejbőr felpezsdülhet, új élettel telítődhet, aminek hála a hajnövekedés újra elindulhat. Hiszen nem egyszer a váratlanul jelentkező hajhullás oka a nem optimális vérellátottság, azaz a hajszálerek tágulása a legkevésbé sem ideális.

A hajbetegségek külön figyelmet igényelnek!

A rettegett seborrhea az egyik leggyakrabban felbukkanó betegség, ami a korpához hasonlít, ám valójában az immunrendszer gyengeségére és gyulladásos folyamatok beindulására utal. A fejbőr tisztán tartása és specifikus kezelése elengedhetetlen a gyógyuláshoz!

A fotó forrása: Dean Drobot / Shutterstock.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem elérhetők a DIGI szolgáltatásai Oroszlányban

vas jan 30 , 2022
Optikai gerinchálózatot rongált meg a viharos szél Komárom-Esztergom megyében, emiatt Oroszlányban nem elérhető k a DIGI (vagyis a 4iG) szolgáltatásai – közölte a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. Azt írták: a szél a Tatabánya és Oroszlány közötti magasfeszültségű távvezetéken futó optikai gerinchálózatot rongálta meg. Jelenleg 3500 előfizető nem fér hozzá […]
internet

És még ez is...