Az okosotthon lelke a kommunikációs modul

nective.huGondoljunk csak bele abba, hogy mit várhatunk el egy okosotthontól! Miben több vagy más, mint egy hagyományos? Miért állíthatjuk azt, hogy megfelelő válaszokat képes nyújtani olyan kérdésekre, amelyeket a mai világ állít elénk?

A kommunikáció a legfontosabb

Mondják ezt a társas- és párkapcsolatokra is, de ha tágabban nézzük a dolgot, akkor is ez az a pont, ami mozgásban tartja a világot. Nos, az okosotthon esetében sincs ez másképp. A Nective Smarthome okosotthon rendszer kommunikációért felelős modulja a Nective LAN, ami voltaképpen azért felel, hogy bárhol is vagy a világban éppen akár, egy egyszerű mobiltelefonnal is irányíthasd az otthonodban működő funkciókat.

Ez az a modulja ugyanis a szisztémának, amely kommunikál a mobiltelefonra letölthető, felhasználóbarát applikációval, amelyen keresztül megvalósul a vezérlés.

Egyetlen ilyen eszköz több Nective Light modullal is összekapcsolható, amelyek mind egy-egy funkcióért, s azon belül 4 vagy 8 egységért felelnek. A modulos felépítés a garancia arra, hogy a rendszer a későbbiek során is rugalmas marad, ezért képes reagálni arra, ahogy az otthonokban megvalósítható  funkciók bővülnek, ahogy a fejlődéssel is lépést tud tartani.

A Nective LAN egyszerűen telepíthető, a kezelése pedig rendkívül egyszerű. Mind a rendszerhez való csatlakozás, mind a konfiguráció automatikusan megvalósul. A biztonságért felel a felhasználó által ismert épületazonosító, ami nélkül nem vezérelhetők az okosotthon rendszerhez tartozó funkciók.

Milyen funkciók kerülhetnek bele a rendszerbe?

Az okosotthon szisztémába azok a funkciók kerülnek bele, amelyeket a tulajdonos szeretne, illetve amelyek megfelelnek a feltételeknek. A leggyakrabban alkalmazott otthoni rendszerek között találjuk a fűtést és a hűtést, a világítást, a redőnyök és más árnyékolók működtetését, a kapukat és nyílászárókat, a garázskaput és a rámpafűtést, a riasztót és a kaputelefont is.

Az okosotthon rendszer alkalmazásával egy teljesen új szintre lépünk

Miért éri meg mindez nekünk? Az egyik válasz az, hogy ezzel a módszerrel az egész épület egyetlen eszközzel vezérelhető, nem szükséges egyesével szabályozni mindent. A másik válasz pedig az, hogy ezáltal lehetővé válik egy teljesen új szintet lépni az egyébként meglévő, s már eleve a kényelmünket szolgáló rendszerekkel.

Mindez túlságosan futurisztikusan hangzik? Képzeljük csak el, hogy az otthonunk “tudja”, hogy nincs senki otthon, ezért ennek megfelelően szabályozza a fűtést, illetve a hűtést, az aktuális évszaknak, valamint a beállított elvárásoknak, igényeknek megfelelően.

Mindehhez nincs másra szükség, csak mondjuk a riasztó aktivizálására, ami azt jelenti, hogy az épületben nem tartózkodik pillanatnyilag senki. Ehhez hasonló lehet az is, ha a napsütést érzékelve a redőnyök automatikusan le- vagy felengednek, ezzel is hozzájárulva az ingatlan belső hőmérsékletének szabályozásához.

Mindez már a jövőbe mutat, s valóban optimalizálja meglévő technológiáinkat az együttműködés révén.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Flatio: 48 százalékos bevételnövekedés

pén dec 23 , 2022
ShareTweetPinShareA digitális nomádoknak és a távmunkásoknak kedvező lakhatási megoldásokat kínáló platform üzemeltetője, a Flatio 2015-ös alapítása óta a legerősebb pénzügyi évét könyvelhette el, és éves szinten közel 48 százalékos bevételnövekedésről számolt be. A világjárvány nehéz kezdetét követően a brnói központú cég a növekedés jeleit mutatja, amióta 2020-ban portugáliai ingatlanokat vásárolt […]
Radim Rezek, a Flatio ügyvezetője és társalapítója

És még ez is...