Egy kezelés, mely javíthat a hajhullásodon

aesthetica.huA kevésbé növő haj vagy a hajhullás egyaránt érinthet férfiakat és nőket, akár már egészen fiatal kortól kezdődően. Sokan már az öregedés jeleinek vélik ezeket a tüneteket, elkeseredésükben többféle kezelést kipróbálnak.

A probléma észlelését követően érdemes szakemberhez fordulni, és a hajhullást, hajnövesztést gátló okokat beazonosítani. Ezután kezdődhet a kezelés, melyhez ajánljuk a minoxidil oldatot, ami nagyágyú a hasonló szerek között.

Miért a minoxidil oldat?

Az FDA minősítéssel rendelkező készítményt feltalálója elsősorban a férfiaknál jelentkező Androgen Alopecia kezelésére fejlesztette ki, mára azonban egyértelművé vált, hogy férfiak és nők egyaránt használhatják hajhullás és hajvesztés esetén. Az Aesthetica Orvosi Központ szakemberei a minoxidil oldat hatékonyságát ötvözik a lézeres hajstimulációval, mely így komplex megoldást kínál a problémára.

Mi okozhatja a hajhullást?

Szinte mindenkinél előfordul, hogy az idő múlásával ritkul a haja. Elsőként a fejtetőn lesz látható a változás, majd a nőknél később előfordulhat a halánték és a tarkó kopaszodása is. A helytelen táplálkozás, fokozott stressz, változókor, vitaminhiány, életmódbeli tényezők nagy befolyással vannak szervezetünk működésére, így a hajunk állapotára is.

A nem megfelelően megválasztott hajápolási termékek szintén lehetnek kiváltó okai az állapotodnak. Elmondhatjuk azonban, hogy a kor előrehaladtával valamennyiünket megérint a változás ilyen formája.

Az oldat használata

A minoxidil oldat használata javíthat az állapotodon. Használata egyszerű, hiszen a fejbőrre kell egyenletesen felkenni. A kezelés során az anyag 50%-a már egy óra után felszívódik, hatásosabb azonban, ha legalább négy órán keresztül a fejbőrön marad. Ekkor már az oldat 75%-a beivódik. A maximális hatást akkor tudjuk elérni, ha 8 órán keresztül hagyjuk, hogy kifejtse jótékony hatását.

A nők által kezelt problémák megoldására általában a 2%-os erősségű minoxidil oldat használata javasolt. Vannak speciális helyzetek, amikor ennél erősebb koncentrátumra van szükség, ilyen például a posztmenopauza ideje, amikor inkább az 5%-os oldattal érhetünk el hatékony eredményt. A koncentráltabb oldat használatával a hajszálak nagyobb számú növekedése és szálvastagodása érhető el. Naponta egyszer szükséges a fejbőrre felvinni az anyagot.

Hajhullás kezelése lézerrel

A minoxidil oldattal folytatott kezelés után egy évvel érdemes specialistát felkeresni a még fennálló probléma esetén. A hajhullás okainak feltárása után a szakemberek személyre szabott tervet állítanak össze számodra, és esetleg több kezelést ajánlanak együttesen ahhoz, hogy a végeredménnyel teljesen elégedett lehess.

A minoxidil oldattal folytatott kezelések mellett érdemes a lézeres hajstimulációt is alkalmaznod, mely fájdalommentes beavatkozás. A fejbőr ingerlése ösztönzi a hajhagymák oxigén- és tápanyagellátását. Ezáltal nő a vérellátottság, így az oxigéndús vér növekedésre buzdítja a gyenge hajszálakat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szerda délelőttig meghosszabbították a népszámlálási kérdőív online kitöltési határidejét

ked okt 18 , 2022
A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, a nagy érdeklődésre tekintettel szerda tíz óráig meghosszabbítják a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A KSH közleménye szerint a kérdőíveket eredetileg vasárnap éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán […]
Népszámlálás 2022

És még ez is...