Pénzügy és számvitel nappali alapszak indul a Műegyetemen

aramkorA Műegyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán 2015 szeptemberében Pénzügy és számvitel nappali alapszak indul Pénzügyi-számviteli informatika és Nemzetközi pénzügyek és számvitel specializációkkal. A bolognai folyamat eredményeként a korábbi közgazdaságtan képzési terület két képzési ágra vált szét, közgazdasági és üzleti ágra, ezért a korábban leginkább gyakorlat-orientáltnak tartott és egyben legnagyobb közgazdász szaknak, a gazdálkodási szaknak több utódja lett. A Pénzügy és számvitel alapszak a gazdaságtudományi képzési terület üzleti képzési ágához tartozik.  Az alapfokozat birtokában a Pénzügy és számvitel alapképzési szakon végzettek ismerik többek között a vállalatok és a vállalkozások működésének alapvető törvényszerűségeit, ezek pénzügyi finanszírozási-számviteli- adózási a finanszírozás alapelveit és a rájuk vonatkozó jogszabályokat, az értékpapír-piac működésének fontosabb elemeit, valamint a vállalkozási és közszféra működési törvényszerűségeinek fő különbségeit.

További tanulmányokra lehetőség főleg üzleti mesterszakokon van, mint például a Master of Business Administration

A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik elméletileg megalapozott gyakorlati ismeretek, birtokában alkalmasak a vállalkozások, pénzintézetek és költségvetési intézmények pénzügyi szervezeteinek kialakítására, működtetésére, valamint számviteli szakfeladatok irányítására, a gazdálkodó és egyéb szervezetek számviteli politikájának és rendjének kialakítására, a számítástechnika felhasználásával való fejlesztésére, megszervezésére, a beszámolási kötelezettség teljesítésére. A Pénzügyi-számviteli informatika specializációban kihasználjuk, hogy egyetemünkön működik hazánk legsikeresebb informatikával foglalkozó kara: a Villamosmérnöki és Informatikai Kar. E specializáció kurrikulumába bevontuk az informatikai kar néhány munkatársát, hogy valóban naprakész és használható tudást nyújthassunk hallgatóinknak olyan területen, amely vitathatatlanul fontos a munkaerőpiacon, ugyanakkor lényegében a haza felsőoktatás más intézményében nem elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ne éltessük a terroristákat a neten, mert súlyos következményei lehetnek*

csü jan 22 , 2015
Az iszlamista terrorizmust pártoló internetes honlapokat látogatta és azokat kedvezően kommentálta, ezért kiutasították Olaszországból a pisai Scuola Normale Superiore egyetem egy török állampolgárságú hallgatóját. A 25 éves fiatalembert még december végén kényszerítették távozásra az olasz hatóságok, mégpedig nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, de az erről szóló információt csak most hozta nyilvánosságra az […]

Friss, ropogós