A drága beszállító garancia lenne?

forintSallai György, a KPMG információbiztonsági tanácsadásért felelős igazgatója szerint az információbiztonság érdekében a különböző hardveres és szoftveres megoldások mellett öt további intézkedés megkerülhetetlen.

1. A fenyegetettségek hierarchikus kezelése
Nem elegendő, ha az it-szakemberek technikai eszközökkel harcolnak a rendszer sérülékenységei ellen. Egy biztonsági szabály figyelmen kívül hagyása, egy olcsó beszállító bevonása vagy egy belső ellenőrzési jelentés alulértékelése mind gyors üzleti eredménnyel kecsegteti az adott szintű vezetőt, aki éppen ezért nem maradhat ki a kockázatkezelés látóköréből. A szervezeti hierarchia helyes megválasztása fontos szempont, éppen úgy, mint az, hogy a védelmi intézkedések áthassák a szervezetet egészét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Határ a fénysebesség

ked febr 16 , 2016
Új optikai adatátviteli rekordot ért el az Optical Networks Group brit kutatócsoport, amelynek tagjai 1,125 terabit/másodperc letöltési sebességet hoztak létre optikai adatátviteli rendszerek kapacitáshatárainak kutatása során. „Miközben a jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő csúcsminőségű optikai átviteli rendszerek másodpercenként száz gigabit adatátvitelre képesek, mi egy olyan okos berendezés kifejlesztésén dolgozunk laboratóriumunkban, amely a […]
optikai kábel

És még ez is...