Segítség, milyen robotporszívó kell nekem?

xiaomishop.hu robotporszivoEldöntötted, hogy kell egy robotporszívó! Mielőtt beleszeretnél egy termékbe, tegyél fel magadnak néhány fontos kérdést, és tisztázd magadban a válaszokat! Semmiképp se dönts ezek nélkül, különben könnyen előfordulhat, csalódás lesz a vége! 

Ismerd meg otthonod!

Az első és legfontosabb, hogy ismerjük meg az otthonunkat töviről hegyire, azaz milyen paraméterekkel rendelkezik, hogy a legmegfelelőbb robotporszívót tudjuk kiválasztani. 

Ebben olyan kérdések megválaszolása segít, minthogy milyen felületen szeretnénk használni, járólap vagy parketta, esetleg szőnyeg borításon? Vannak-e küszöbök a lakásban, és ha igen, milyen magasak? Mindenhova be kell tudnia férni vagy pont, hogy vannak elkerülendő helyek? Ha takarítson a bútorok alatt is, mekkora hely áll rendelkezésre ehhez? 

Miután a lakás adottságait sorra vettük, jöhetnek a robotporszívóval kapcsolatos kérdések, amelyeket megválaszolva rögtön átfogóbb képet kapunk, hogy milyen robotporszívó modellek közül válasszunk. 

Mi az, amit elvárunk egy robotporszívótól?

Az elvárásainkat meghatározhatjuk olyan döntések meghozatalával, mint hogy mekkora összeget szánunk rá, milyen árkategóriában gondolkodhatunk. Fontos-e számunkra, hogy térképet rajzoljon és tároljon a munkaterületről, illetve szükséges-e több térképet kezelnie? Mennyire érezzük elengedhetetlennek a hozzá tartozó mobilapplikációt? 

A robotporszívó kapcsán a vásárlási döntést a navigációs mód szintén meghatározza. Jelenleg a piacon elérhető modellek igen széles árkategóriában mozognak, az olcsóbbak egyszerűek, nem testreszabható a szoftverük, nem időzíthetőek, és bizony ezek hajlamosak a kifinomult navigáció hiánya miatt véletlenszerűen közlekedni, néha még lendületükben ütközni is. A közép- és prémiumkategóriás modellek lézeres, optikai és mechanikai szenzorok segítségével sokkal megbízhatóbbak, jobbak a navigációban. 

Milyen különbségek lehetnek a robotporszívók között?

A hazai kínálatában népszerű a xiaomi robotporszívó, amelynek a – kezdő szinttől a prémium kategóriáig – modelljei a Xiaomishop.hu-tól beszerezhetőek. A készülékeknek különböző erősségeik vannak; van, amelyik jobban gyűjti a port, mint a háziállat szőrét, vagy míg az egyik jobban tisztítja a padlót, addig a másik szőnyegen hatékonyabb. 

A Xiaomi robotporszívó kezdő modellje egyszerű, a térképrajzolása nem a legkifinomultabb, ezért aki olcsót keres, és nem feltétlen van szüksége térképre, annak jó választás lehet. Aki komolyabb funkciókkal ellátott robotporszívóra vágyik, az minél mélyebbre tud nyúlni a zsebében, annak annál nagyobb kényelmet jelenthet majd a termék. 

Leginkább a kamerarendszer, a térképezés no go zónák építésével és virtuális falak felhúzásával, az S és Y-minta rajzolásával elérhető mozgás vagy akár többszintes lakás esetén a szobafelismerés és az önürítő dokkolás, amik magasabb árfekvést eredményeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csorba alelnökként pörgetheti fel az NJSZT fiatalítását

pén dec 3 , 2021
ShareTweetPinShareTisztújító közgyűlést tartott november 25-én a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). Elnökségi taggá választották Csorba Kristófot, a BME VIK egyetemi docense, az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék munkatársa. Charaf Hassan dékán munkáját segítve évek óta részt vett az NJSZT elnökségének tevékenységében, most már hivatalosan is alelnökként pörgetheti fel a felsőoktatás […]
Csorba Kristóf

És még ez is...