Gloster – Systemfarmer: Egységben az erő

A fotón balról jobbra: Szekeres Viktor, Gloster Infokommunikációs Nyrt. igazgatóság elnöke; Téglás András, Systemfarmer Zrt. igazgatósági tag; Földesi László, Systemfarmer Zrt. igazgatósági tag az aláírást követőenA Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. tulajdonosai a társaságok egyesüléséről írtak alá szerződést, így ezzel lépéssel a Microsoft legnagyobb hazai tulajdonú felhőszolgáltató partnercége jön létre.

A tranzakció célja, hogy az egyesített cég Magyarország piacvezető szolgáltatója legyen és néhány éven belül a régióban is meghatározó szereplővé váljon. A közel 25 fős Systemfarmer Zrt. szakmai csapatának célja, hogy a piacon magas színvonalú, Microsoft felhő alapú informatikai szolgáltatásokat nyújtson vállalati ügyfelei digitális átalakulásának támogatására, olyan megoldások implementálásával, mint a Microsoft 365, Microsoft Azure, Dynamics 365, Power Platform vagy a Copilot. Ezen kívül szoftverfejlesztési és projektmenedzsment szolgáltatásokra, it-auditra, it-üzemeltetésre és tanácsadásra és it-biztonsági megoldásokra is specializálódtak. A következő években a csapatot és a kompetenciákat a mesterséges intelligencia és az it-biztonság területén is bővítik.

A Systemfarmer több, mint 400 szervezet digitális átalakulásában nyújtott már segítséget és számos elismerést kapott a Microsofttól, többek között többszörös Gold és négyszeres Silver Partner minősítést, valamint a „Microsoft Partner of The Year” címet, valamint négy alkalommal a „Fastest Growing Cloud Company” díjat is elnyerte. Néhány ismertebb ügyfele a Portfolió kiadója a Net Média Zrt., a Szallas.hu portál, az amerikai Transcend Software Inc., valamint a világ vezető tervező automatizációs szoftverének gyártója és a nemzetközi munkaközvetítő WHC Csoport.

A tranzakció két lépésben történik: a szerződés zárását követően először részvénycserére kerül sor, ezt követően a társaságok 2025. január 1-től Gloster Cloud Zrt. néven egyesülnek és továbbra is a Gloster Csoport Cloud üzletágát adják menedzsment szinten is kiegészülve a Systemfarmer jelenlegi vezetőivel és két 50-50 százalékos tulajdonosával,  Földesi Lászlóval és Téglás Andrással. A 2024-es év végéig rendelkezésre álló tíz hónapot a felek az egyesülés alapos előkészítésére fordítják, melynek célja, hogy a megújuló – immáron közel negyven fős – szervezet magasabb színvonalon, gyorsabban és rugalmasabban tudja kiszolgálni a két cég ügyfeleit. A tranzakciót nagymértékben segíti, hogy a két társaság tevékenysége jelentős mértékben átfed egymással. A Systemfarmer pénzügyi eredményeit először a 2024-es konszolidált beszámolójában fogja szerepeltetni a Gloster Csoport.

A SYSTEMFARMER ZRT. 2022-es eredménykimutatásaIntegrációval gyorsítanák az organikus fejlődést

A mostani bejelentés a Gloster Infokommunikációs Nyrt. tizenegyedik tranzakciója, egyben a 2022. november 7-én frissített stratégia része, amely azt is tartalmazta, hogy a társaság az organikus növekedését felhős és szoftverfejlesztő társaságok integrációjával kívánja gyorsítani. A lépés összhangban van a 2023. november 27-én közzétett, évi 200 milliós vállalatfejlesztési programmal is. Ennek keretében a Gloster idén januártól egységes belföldi értékesítési csapattá vonta össze a Rendszerintegrációs és a Cloud üzletág értékesítési csapatait, akik immáron mindkét üzletág kínálatát piacra viszik. A menedzsment a fenti intézkedés és a Systemfarmer egyesülés hatására 2024-ben a Cloud üzletág pénzügyi eredményeiben a vártnál nagyobb növekedésre számít. Ezt támasztja alá a Statista piackutató cég kutatása is, mely 2028-ig közel ötven százalékos növekedést vár a nyilvános felhő piacon, és mintegy 160 százalékos növekedéssel kalkulál a mesterséges intelligencia piacon 2030-ig.

“Bár régóta ugyanazon a területen versenyzünk, mégis másban erősek csapataink, így remekül egészítjük ki egymást. Az egyesüléssel sokkal organizáltabban tudunk dolgozni egy nagyobb és professzionális szakmai csapattal. Ügyfeleink elégedettsége és sikere fontos számunkra, közösen ezen a területen még inkább erősíteni tudunk és a nemzetközi terjeszkedésre is több időt tudunk fordítani” — jelentette ki Földesi.

Szekeres Viktor, Gloster Infokommunikációs Nyrt. igazgatóság elnöke a tranzakcióval kapcsolatban úgy fogalmazott: „Felhős leányvállalatunk a Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer egyesülésével Magyarország legnagyobb hazai tulajdonú Microsoft felhőszolgáltató partnercége jön létre, új fejezetet nyitva ezzel a hazai és a régiós felhő piacon. Célunk, hogy egyesített erővel piacvezetők legyünk, elősegítve ügyfeleink digitális átalakulását innovatív megoldásainkkal. Ez az egyesülés kiemeli elkötelezettségünket a technológiai fejlődés, elkötelezett szakembergárdánk folyamatos bővítése és ügyfeleink sikerének támogatása felé.”


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Olcsóbbított gigabites internetet ad a Vodafone

vas febr 25 , 2024
ShareTweetPinShareNagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább egy éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a […]
Vodafone

És még ez is...