Informatikai szolgáltatásokkal újulna meg az OBH

HandoTundeAz Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke XIX. századi ügyfélközpontokkal, informatikai szolgáltatásokkal újítaná meg a bírósági hivatali rendszert a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési időszak forrásaiból. Handó Tünde egy konferencián kijelentette: azt akarják elérni, hogy a bírósági szervezet működésében, a napi ügyvitelben a legújabb technika és módszerek jelenjenek meg, így például olyan elektronikus készülékek és programok, amelyeket a fiatalok ma már készségszinten használnak.

Az OBH elnöke a januártól elindítandó új szolgáltatások között említette az ügyfélértesítő rendszert, amely sms-ben ad tájékoztatást például a tárgyalás időpontjáról. Az OBH januártól egy online szolgáltatást is elindít, amely segítségével az adott bíróságon – a korábbi évek statisztikai tapasztalatai alapján – az állampolgárok megtekinthetik, hogy az egyes ügytípusokat a bíróság átlagosan mennyi idő alatt intézi el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Googlegek 2014

hét dec 22 , 2014
A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat. A keresőbe világszerte évente beírt több ezer milliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak, és az egész világnak. A népszerű kereséseket kétféle módon méri a Google. A legtöbbször keresett kifejezések mellett egy […]
cookie google chrome