Egyre aktívabbak az észak-koreai hackerek

észak-koreai wonÉszak-Korea legalább hét támadást intézett olyan kriptovaluta platformok ellen, amelyek közel 400 millió dollár értékű digitális vagyont “termeltek” tavaly – közölte a Chainalysis blokklánc-elemző cég.

Tavaly a felderített észak-koreai hackelések száma négyről hétre nőtt, az ezekből származó hackelések értéke negyven százalékkal nőtt az azt megelőző évhez képest” — áll a jelentésben. Az Egyesült Államok 2021-ben három észak-koreai, a titkosszolgálatánál dolgozó hackert vádolt meg egy hatalmas, éveken át tartó hackertámadás miatt, amelynek célja több mint 1,3 milliárd dollár pénz és kriptovaluta ellopása volt. A Chainalysis nem nevesítette az észak-koreai hackerek célpontjait, ám annyit elárultak, hogy elsősorban befektetési cégekről és tőzsdékről van szó. A jelentés szerint a támadók adathalász csalásokat, kódexploitokat, rosszindulatú programokat és fejlett szociális manipulációt használtak arra, hogy kriptovalutát tudjanak lopni. A tavalyi támadások nagy részét valószínűleg a Lazarus Group, az Egyesült Államok által szankcionált hackercsoport hajtotta végre, amelyről azt állítják, hogy Észak-Korea hírszerzési hivatalához tartoznak. A csoportot azzal vádolják, hogy részt vett a „WannaCryransomware támadásokban, nemzetközi bankok és ügyfélszámlák feltörésében, valamint a Sony Pictures Entertainment elleni 2014-es kibertámadásokban. Észak-Korea nem válaszol a média megkereséseire, de korábban nyilatkozatokat tett közzé, amelyek tagadják a hackelés vádját — írta a Reuters.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Válts telefon- vagy internetszolgáltatót egyszerűen, ingyen!

ked jan 18 , 2022
Könnyebb, gyorsabb az internetszolgáltató-váltás, valamint a hozzáférés a korábbi e-mail- és ügyfélfiókhoz – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A közleményben kiemelték, hogy a hazai hírközlési szabályok legfontosabb módosításait összegezi az NMHH fogyasztói tájékoztató aloldala, az nmhh.hu/hirkozlesiszabalyok. A tavaly nyáron életbe lépett változások között szerepel például, hogy a […]
okostelefon

Friss, ropogós