Izgalmas, eredeti eredmény: a Dell szerint egyre több az adatvédelmi incidens és a kibertámadás

A Dell Technologies bejelentette Global Data Protection Index 2020 Snapshot felmérésének eredményeit, amely többek között azt a témát járja körül, hogy a fejlett technológiák milyen hatást gyakorolnak az adatvédelmi felkészültségre. A felmérés eredményei szerint a cégek átlagosan majdnem negyven százalékkal több adatot kezelnek, mint egy évvel ezelőtt. Egy ilyen mértékű adatnövekedés kihívásokkal jár: a válaszadók túlnyomó többsége (81 százalék) úgy gondolja, hogy a jelenleg használt adatvédelmi megoldásaik a jövőben nem lesznek elég hatásosak a sikeres üzletmenethez. Az eredmények pozitív előrelépést is mutatnak, mivel a válaszadók nyolcvan százaléka (szemben a 2018-as 74 százalékkal) lát értéket az adataiban, és tervez, vagy már jelenleg is fektet erőforrásokat abba, hogy ezt az értéket kinyerje.

A tanulmány szerint egy-egy szervezet jelenleg 13,53 petabájt (PB) adatot kezel, ami közel 40 százalékos növekedést jelent a 2018. évi átlagos 9,70 PB-hoz, és 831 százalékos növekedést a 2016-os 1,45 PB-hoz képest. Úgy tűnik, hogy ezekre az adatokra a legnagyobb fenyegetést az olyan váratlan események számának növekedése jelenti, mint a kibertámadások, az adatvesztés és rendszerek állásideje. A szervezetek 82 százaléka (szemben a 2018-as 76 százalékkal) legalább egy ilyen problémát tapasztalt az elmúlt 12 hónapban. További 68 százalék pedig tart attól, hogy szervezete valamilyen incidenst fog tapasztalni az elkövetkező 12 hónapban. Érdekes kutatási eredmény, hogy a több adatvédelmi szolgáltatót/gyártót vagy megoldást használó szervezetek körülbelül kétszer sebezhetőbbek egy olyan kiberincidenssel szemben, amely megakadályozza az adataikhoz való hozzáférést. A két vagy több szolgáltatót használó szervezetek esetében erre 39 százalék az esély, szemben az egy szolgáltatót használókra jellemző húsz százalékkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban LIX.

vas jún 21 , 2020
Tavaly, 2019-ben kiemelkedően sok volt az adatszivárgás, csak az első kilenc hónapban 5183 incidensről érkezett jelentés, amelyek összesen közel nyolcmilliárd adatrekordot érintettek. A piacelemzéssel is foglalkozó Gartner becslései szerint pedig 2022-re a kiberbiztonságra fordított összeg világszinten eléri a 113,7 milliárd dollárt. A Gartner jelentése azt vetíti előre, hogy 2020-ra az […]
szám