Okosóra használók adataihoz juthatnak hackerek

galaxy-gearxA University of Illinois kutatói a párizsi MobiCom 2015 konferencián számoltak be arról, hogy sikeresen határoztak meg jelszavakat okosóra mozgást érzékelő szenzorainak adatai alapján. A Samsung Gear Live-hoz készítettek egy alkalmazást, amely rögzíti a viselőjének gépeléskori mozgását. Az alkalmazás a gyorsulásmérő szenzor és a giroszkóp adatait használja a billentyűleütések apró mozdulatainak követésére, amint az óra viselője a billentyűzetet használja.

Ha a kutatóknak sikerült, elképzelhető, hogy a hackerek is készíthetnek hasonló alkalmazást, amit feltesznek az iTunes-ra és más, alkalmazás könyvtárba. A kutatók szerint bármely mozgásérzékelő szenzorokat használó okosóra sérülékeny lehet. A kutatócsoport rendszere jelenleg nem képes azonosítani a speciális karaktereket, mint a számokat, írásjeleket és más szimbólumokat, amik megjelenhetnek jelszavakban. Továbbá csak az órát viselő kéz mozgása követhető, illetve csak szabályos gépelési mintát használó személyek esetében működik az alkalmazás — írja a tech.cert-hungary.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Állítólag négymillió internet-előfizető adatát lopta el egy tizenöt éves hacker

sze okt 28 , 2015
Egy tizenöt éves fiút vettek őrizetbe hétfőn az utóbbi évek legnagyobb brit internetes adatlopási ügyében. A támadás az egyik nagy-britanniai internet- és telefonszolgáltató, a TalkTalk szervereit érte a múlt hét második felében. A cég még hétfőn sem tudott teljes körű tájékoztatást adni arról, hogy a betörés mekkora károkat okozott, de a […]

Friss, ropogós