10 tipp, amivel rengeteget spórolhatsz

bankkartyaA német it-biztonsági társaság, a G Data felkészült szakértői az alábbiakat javasolják az internetes bankoláshoz, hogy a tranzakcióidat biztonságosan tudd lebonyolítani.

  1. Az internetes bankfiókunkba soha ne lépjünk be úgy, hogy egy e-mailben érkező linkre kattintunk. A bank webcímét mindig nekünk kell begépelnünk a böngésző címsorába.
  2. Olyan banki szolgáltatást használjunk, amely kétlépcsős azonosítást (például jelszó és SMS-üzenetben érkező kód) használ a tranzakciók végrehajtására.
  3. Mindig csak a saját gépünkről bankoljunk. Ne használjunk nyilvános számítógépet a pénzügyeink elintézésére, de a saját gépünkről se kapcsolódjunk rá nyilvános (például reptéri) internethálózatra az utalások elvégzéséhez.
  4. Válasszunk összetett, erős jelszót a bankfiókhoz. Ez álljon legalább 12 karakterből, tartalmazzon kis- és nagybetűket, valamint számokat és írásjeleket (például: */-!?).
  5. A bankolás befejezése után mindig lépjünk ki a fiókunkból, és csak azután zárjuk be a böngészőt.
  6. Állítsuk be, hogy az utalásokról kapjunk értesítéseket SMS-ben vagy e-mailben.
  7. Használjunk a számítógépen jogtiszta és rendszeresen frissített vírusvédelmi szoftvert, és ne felejtsük el telepíteni a Windows frissítéseit sem.
  8. Az otthoni vezeték nélküli hálózatot is védjük megfelelően erős jelszóval, és állítsuk be a titkosítását (elkerülve az elavult WEP titkosítást).
  9. Az internetes számlánkat figyeljük rendszeresen: lépjünk be a fiókunkba, és ellenőrizzük az utalások történetét viszonylag gyakran.
  10. Ha a hitelkártyánkkal kapcsolatban a legapróbb visszaélést vagy gyanús jelet észleljük, lépjünk kapcsolatba a bankunkkal, és tiltassuk le a kártyát. Nem szabad elfelejteni, hogy az ellopott hitelkártyákkal a bűnözők először csak kis összegű (néhány száz forintos) próbavásárlást szoktak elvégezni, mielőtt megpróbálják igazán megcsapolni a számlánkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A wifi tönkreteszi az irodapiacot

pén jún 17 , 2016
Az elmúlt két évtized alatt alapjaiban változtak meg a munkavégzési szokások. A Leitz márkanevéről ismerhető amerikai Esselte IPR AB napokban megjelent legújabb tanulmánya szerint ma már minden ötödik alkalmazott munkájának legalább felét irodáján kívül végzi, és ez a trend folyamatosan erősödik, azaz a „mobil munkavállaló” kialakulásának lehetünk szemtanúi. A munkakultúra […]