Az Európai Parlament is megtiltotta a TikTok használatát munkatársai számára

Europai ParlamentAz Európai Bizottság és az Európai Tanács múlt heti intézkedéseit követően az Európai Parlament (EP) is bejelentette, hogy megtiltja munkatársai számára a TikTok alkalmazás használatát a vállalati eszközökön és a mobileszköz-szolgáltatásába bevont személyes eszközökön egyaránt.

Az Európai Parlament illetékes főigazgatósága az uniós intézmény mintegy nyolcezer munkavállalójához eljuttatott levelében arról tájékoztatott, hogy Roberta Metsola, az EP elnöke, valamint Alessandro Chiocchetti, az EP elnöki irodájának kabinetfőnök-helyettese döntése szerint március 20-tól tilos a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok használata vagy telepítése a személyzeti eszközökre, köztük mobiltelefonokra, táblagépekre vagy laptopokra. Attól kezdve az intézmény hálózataiból elérhetetlenné teszik a TikTok webes felületét is – írták, majd hozzátették: erősen ajánlott, hogy az EP-képviselők és munkatársaik távolítsák el az alkalmazást magánhasználatban lévő személyes eszközeikről is.

A levél szerint „kiberbiztonsági aggályok vetődtek fel a TikTok közösségi médiaplatform használatával kapcsolatban, különös tekintettel az adatvédelemre és külső szereplők általi adatgyűjtésre”. A már telepített TikTok alkalmazásokat a lehető leghamarabb el kell távolítani – szólítottak fel. Az Európai Bizottság és az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács csütörtökön döntött a TikTok használatának tiltásáról. Indoklásuk szerint az intézkedés célja az intézmények birtokában lévő adatok és információk védelme, valamint az, hogy megóvják az intézményeket a kiberbiztonsági fenyegetésektől és az olyan tevékenységektől, amelyek kibertámadásokhoz vezethetnek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Századvég szerint növekedni fog az informatikus hiány

csü márc 2 , 2023
A vállalkozások és az oktatási rendszer (felsőoktatás és felnőttképzés) képtelen mérsékelni az informatikus hiányt, ami nagy kár, mert az IKT-szektor magyar gazdaság egyik húzóágazata lehetne. A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. napokban nyilvánosságra hozott, ám még 2022 végén készített kutatása alapján szerint a tavaly decemberben zárult kutatás célja az volt, hogy átfogó […]
program

És még ez is...