Az Apple tulajdonosok jól teszik, ha elkezdenek menteni

Apple-transmission-ransomwareLassan az Apple OS X operációs rendszert is elérik a különféle kártevők, és benne a komoly veszélyt jelentő zsarolóvírusok hulláma. Március elején a KeRanger névre keresztelt kártevő a Transmission torrentkliensbe épülve terjedt el, és annak 2.90-es verziószámú frissítésével töltődött le a felhasználók készülékeire. Az incidens érdekessége, hogy a támadóknak magát a Transmission hivatalos letöltési webhelyét sikerült megfertőzni, és a trójai kártevő valódi, érvényes fejlesztői aláírással rendelkezett, így azt az OS X 10.8-as verzióval bevezetett Apple Gatekeeper Execution Prevention védelmi technológia sem volt képes megállítani.

A védekezéshez hasznos tanács, ha még az alkalmazások telepítése előtt a legszigorúbb, azaz csak a Mac App Store-ból származó programok futását engedélyező opciót választjuk ki, emellett pedig a Macintosh kártevők elleni védelmet nyújtó biztonsági szoftvert futtatnak a rendszeren.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Boldogságban úszik az EJMSZ

pén márc 11 , 2016
A hazai munkaerőpiac mérnöki szektorában felmerülő nehézségek ellen fellépő Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) mámoros örömmel jelenti be, hogy a Magyar Telekom csatlakozásával a szervezet újabb taggal gyarapodott. Különböző célcsoportokat célzó programjaival és lobbitevékenységével, a hazai nagyvállalatokból (AUDI, Continental, Ericsson, LEGO, Magyar Telekom, MOL, NI) álló szervezet az oktatási […]