Ellopott mobil eszközök: eső után köpönyeg

mobil-tolvajA Kaspersky Lab friss felmérése megállapította, hogy amilyen mértékben nő az ellopott mobil eszközök száma, úgy növekszik az it-részlegek reagálási ideje erre a biztonságot érintő fenyegetésre. A késedelem oka, hogy az alkalmazottak egyre lassabban értesítik munkahelyüket eszközük eltűnéséről, a munkavállalóknak csupán a fele jelenti azonnal a lopást. Az eszközlopással érintett vállalatok 19 százalékánál eredményezte az incidens üzleti adatok elvesztését, ami azt jelenti, hogy öt cég közül egy szenved el adatvesztést, ha egy vállalati mobil eszközt eltulajdonítanak.

A vizsgálat szerint a munkavállalók több mint egyharmada (38 százaléka) két nap után jelentette munkaadójának mobil eszköze ellopását, míg az alkalmazottak kilenc százalékának ehhez három-öt napra volt szüksége. Azoknak az aránya pedig, akik még az incidens megtörténtének napján jelentették a lopást, a 2013-as hatvanról ötven százalékra csökkent. A késlekedés miatt hosszú ideig tartó veszélynek vannak kitéve a bizalmas üzleti adatok, amelyek elvesztésének valószínűsége jelentősen megnő. A kutatás azt is megállapította, hogy a mobil eszközök ellopásával érintett cégek aránya folyamatosan emelkedett az évek során, és 2014-ben már a vállalatok 25 százalékától tulajdonítottak el mobil eszközöket, ami jelentős növekedés a 2011-es 14 százalékhoz képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban VIII.

ked szept 23 , 2014
A Kaspersky statisztikája szerint minden nap 315,000 új vírusminta tűnik fel. A legnépszerűbb mobil operációs rendszerhez, az Androidhoz írt rosszindulatú programok száma gyorsan nő: a Kaspersky havonta mintegy húszezer új mintát azonosít. Az eNet ás a Magyar Telekom kutatásából az derül ki, hogy a tablet használat főleg a fiatalabb korosztályokra jellemző, […]