Te hogy védekezel a stressz ellen?

thebrightacademy.comBármennyire is igyekszünk tudatosan élni, különböző mindfulness technikákkal a jelenre koncentrálni, a stressz mindenképpen az életünk része marad, mondhatni a stressz lett a modern kori emberiség népbetegsége.

Alig akad olyan ember, aki ne stresszelne valamin: az életünk tele van teendőkkel, határidőkkel, feladatokkal, betartandó ígéretekkel, amik miatt szinte megállás nélkül fő a fejünk. Persze egy kis stressz nem ártott még meg soha senkinek, sőt leginkább fokozza a teljesítményünket, de ha a stresszforrás tartósan megmarad, és nekünk állandó stresszhelyzetben kell léteznünk, annak bizony egészségkárosító hatása van.

Ahhoz, hogy megfelelően tudd kezelni ezeket a nehéz helyzeteket, érdemes elvégezned a The Bright Academy stresszkezelési tanfolyamát!

Hogyan előzheted meg a stresszt?

A normális mennyiségű stressz az életünk teljesen természetes velejárója, és azt kell mondanunk, hogy szinte teljesen kikerülhetetlen is.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tudnánk tenni az ellen, hogy minél kevesebb ilyen helyzettel kelljen szembesülnünk.

A kulcsszó a tervezés: ha minél jobban és aprólékosabban betervezel mindent, akkor tudni fogod, hogy mikor mire számíthatsz, mit kell megtenned apránként ahhoz, hogy aztán mindennel kész légy a megadott határidőre.

Sokat segíthetsz magadon, ha nem fejetlenül intézed a dolgaid, hanem szorosan a kezedben tartod a gyeplőt. Persze még ebben az esetben is marad bőven rés a pajzson, hiszen nem minden történik mindig úgy, ahogy elterveztük. Mi a teendő ilyenkor?

Nem minden stresszforrást tudsz kivédeni!

Az elkerülhetetlen stresszhelyzetek ellen mentálisan tudod magad felkészíteni. Persze ez nem megy mindig egyedül, ezért kiváló lehetőség egy online végezhető stresszkezelő tanfolyam, ahol különféle praktikák közül választhatod ki azt, amelyik a leghatékonyabban segít megküzdeni a felgyülemlő feszültséggel.

Persze a rendszeres testmozgással, aktív szociális kapcsolatokkal, egészséges életmóddal te magad is tudsz tenni azért, hogy ellenállóbb légy a mindennapok megpróbáltatásaival szemben.

Ha pedig úgy érzed, túlcsordul az a bizonyos pohár, kapj elő egy bevált megküzdési módszert, és máris visszanyerheted az egyensúlyod!

Fejleszd önmagad!

Többek között ez a siker egyik záloga.

Senki sem születik tökéletesnek, mindenkinek vannak hibái, nehézségei; és persze mindenkinek vannak gyenge oldalai. A hangsúly viszont azon van, hogy mennyire ismerjük fel ezeket, és mennyire vagyunk hajlandóak tenni ellene.

Ha tudod magadról, hogy rosszul éled meg a stresszhelyzeteket, ha nem tudod, hogy kezelni őket, akkor nem az a megoldás, hogy életed végéig szenvedsz tőle, hanem hogy részt veszel a The Bright Academy önfejlesztő képzésein, és kifogod a szelet a stressz vitorlájából, hogy nyugodtabb és boldogabb életet élhess!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jön az új Dell Precision torony

csü júl 14 , 2022
ShareTweetPinShareA Dell Technologies bemutatta az új Precision 7000 munkaállomás-család új tagját. A Precision 7865 Towert a nagyobb terhelést igénylő munkafolyamatokat használó mérnököknek, építészeknek és tartalomkészítőknek tervezték, többalkalmazásos folyamatokhoz optimalizálták. A modell megvásárolható akár 64 processzormaggal, 56 TB tárhellyel, akár 1 TB-nyi DDR4 ECC memóriával, RMT Pro technológiával és a professzionális […]
Dell Precision 7865

És még ez is...