Itt a Nagy Októberi Kiberbiztonság Hónapja

Az Európai Unió Hálózat-és Információbiztonsági Ügynöksége (ENISA) immáron hetedik alkalommal rendezi meg az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampányát.

A programosorozat nemzeti szintű koordinációját a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete látja el. A közösen meghatározott irányelvek mentén az idei évben a kiber-higiéniai készségek fejlesztése, a feltörekvő technológiák fontossága és a kritikus infrastruktúra védelme áll az egész októbert átölelő kampány középpontjában. Európa szerte számos konferenciát, workshopot, vetélkedőt, tudatosító előadást és kiberversenyt rendeznek, amelyek mind az it-biztonsági szint növelését, a szakma népszerűsítését és az új technológiák, szabályozások pontos, első kézből származó megismerését szolgálják. A hazai eseménysorozat keretén belül 2019. október 29-én kerül megrendezésre a Nemzeti Kiberbiztonsági Konferencia (CyberSec2019.hu) és a Hungarian Cyber Security Challenge 2019 vol.2 elnevezésű it-biztonsági verseny döntője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem veszélytelen mobiltelefonnal nagykereskedni, pláne, ha elcsaljuk az ÁFÁ-t

ked okt 8 , 2019
Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalások gyanúsítottjait tartóztatták le Pécsett, csaknem négymilliárd forintnyi áfa jogosulatlan visszaigénylése miatt – közölte a Pécsi Törvényszék. A nyomozás adatai szerint az összehangoltan működő bűnszervezet az általános forgalmi adó jogosulatlan visszaigénylésével – az adóhatóság megtévesztésével, valótlan nyilatkozatokkal, rendszeres haszonszerzésre törekedve – 3,9 milliárd forint vagyoni hátrányt […]