Bővült a XIII. kerületi térfelügyeleti rendszer

Ötvenöt nagy felbontású, színes képet adó, távvezérelhető videokamerával bővült a XIII. kerületi térfelügyeleti rendszer. A múlt héttől már több mint 230 kamera segíti Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó kriminológiai szempontból érzékeny pontjainak állandó felügyeletét – közölte a XIII. kerületi önkormányzat az MTI-vel. A közlemény szerint a térfelügyeleti rendszer jelentősen segíti a bűnüldöző szervek munkáját. Például a hétfő hajnalban, a Lehel úti bankfióknál történt robbantással összefüggésben is fontos információk forrásául szolgáltak a közeli kamerák, de korábban is gyakran segített a fiatalkorúak sérelmére elkövetett rablások, vagy kerékpárlopás-sorozat esetében is a rendszer.

A rendszert 2000-ben kezdték kiépíteni a kerületben. Bevezetése óta az önkormányzat 241 millió forintot fordított fejlesztésre, ezenkívül működteti a jelenleg 39 tagú közterület-felügyeletet, továbbá évente 30 millió forintot ad a kerületi rendőrkapitányságnak. A jelenlegi fejlesztés 46 millió forintba került az önkormányzatnak, a rendszer múlt évi működtetésre 67,5 millió forintot költöttek. Az önkormányzat 2010-ben százzal ígérte növelni a térfelügyeleti kamerák számát négy éven belül. A még hiányzó 26 kamera felszereléséhez szükséges 20,5 millió forintot ez évre elkülönítették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Videóhívással is lehet már vásárolni a Telekomnál

hét jan 20 , 2014
A Magyar Telekom online ügyfélkiszolgáló rendszerében elérhetővé vált a Video Call Center is. A szolgáltatás több mint egy video chat: az ügyintéző beszélgetés közben a vizuális mezőben a képernyőt érintve teszi láthatóvá az ügyfél számára az ügyintézés, megrendelés folyamatát. A Video Call Center szolgáltatással a vállalat honlapjára kapcsolat felvételi céllal […]

Friss, ropogós