DDoS-ban erősít az Antenna Hungária Zrt.

ddosA koronavírus-járvány miatt felgyorsult digitalizáció hatására a társaságok még inkább kiszolgáltatottak az online térnek. Ezt a kiberbűnözők az informatikai rendszerek ellen indított támadások fokozásával igyekeznek kihasználni — olvasható az Antenna Hungária Zrt. közleményében.

“A változatos típusú kibertámadások száma és intenzitása korábban nem látott szintre emelkedett, egyre több szektorban egyre több vállalat esik áldozatául a bűnözők próbálkozásainak.” Az egyik leggyakoribb támadási forma a túlterheléses vagy elosztott szolgáltatásmegtagadással járó, úgynevezett DDoS-támadás (Distributed Denial of Service), melynek célja az informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása. Ez a támadástípus az it-rendszerek azon tulajdonságát használja ki, hogy megtervezésük, méretezésük a várható terhelést figyelembe véve történik, a fejlesztők ennek alapján választják ki az igényeket kiszolgálni képes hardver- és szoftverelemeket. Ha a tervezett maximális forgalomnál nagyobb terhelés éri a rendszert, lelassul, válaszideje pedig megnő. Egy ilyen támadás akár működésképtelenné is teheti a rendszert, ami a szolgáltatások teljes leállását vonja maga után, ez pedig jelentős anyagi és reputációs károkat okozhat a szervezetnek – hangsúlyozták.

Az Antenna Hungária saját üzemeltetésű, megújult DDoS védelmi szolgáltatása hatékony megoldást nyújt az it-rendszereket mindinkább fenyegető támadások kivédésére. A társaság 2021-ben új alapokra helyezett szolgáltatása az előfizetői igénynek megfelelően a forgalom folyamatos monitorozásán, csomagelemzésen alapuló vagy akár eseti védelmet is képes biztosítani. A védelem akár másodpercek alatt, automatikusan aktiválódhat, így az előfizető szinte egyáltalán nem észlel hálózati túlterhelést, internetes sávszélessége nem csökken. Az Antenna Hungária szakemberei a forgalom profilozásával tovább tudják növelni a védelmi szolgáltatás hatékonyságát, de az előfizető részére egyebek mellett rendszeres műszaki konzultációs lehetőség és az ügyfélportálhoz való online hozzáférési lehetőség is rendelkezésére áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Német orvosdiagnosztikai céget vásárolt a 77 Elektronika Csoport

sze ápr 14 , 2021
A 77 Elektronika Csoport megvásárolta a lichtenfelsi központú, Hessen tartományban működő Analyticon Biotechnologies AG 100 százalékát. A mintegy száz munkavállalót foglalkoztató, világszerte nyolcvan országba exportáló Analyticon AG a jövőben a magyar családi tulajdonban lévő 77 Elektronika vállalatcsoport részeként, de továbbra is Németországban, a saját márkaneve alatt folytatja tevékenységét. Hangsúlyozták, a […]
Kézfogás

Friss, ropogós