A magyar cégeknél nem számít ki mennyit nyomtat

Egy tipikus magyar vállalkozásnál alig tartják számon, hogy melyik munkatárs mit és mennyit nyomtat, az elhasznált papírok mennyiségét pedig nem is lapszámban, hanem doboznyi kiszerelésben mérik. Ugyanakkor a hazai kkv-k többsége nem tudja, mire való egy dokumentumkezelési rendszer, és hogyan segít csökkenteni a költségeket – derül ki annak a Canon Hungária friss kutatásából.

A kutatás eredményei szerint a megkérdezett vállalatoknál jellemzően nyomtatópapírt tartalmazó (általában 500 lapos) dobozok fogyása alapján tartják nyilván a nyomtatók használatát. A válaszadó cégek felénél havonta 2-10 doboz papírt használnak fel, ami ezer-ötezer darab kinyomtatott papírt jelent. 18 százalékuknál ennél több, 11-50 doboz papír, tehát akár havi huszonötezer lapot is felhasználnak egy átlagos hónapban. A vállalkozások háromnegyedénél nem tartják számon, hogy egyes munkatársak vagy osztályok mennyit nyomtatnak, pedig a mai hálózati printerekkel ez nagyon könnyen megoldható például felhőalapú megoldással, amelynek használata a kis- és középvállalkozások esetében nem is jár extra beruházási költséggel.

Ám minél nagyobb a vállalkozás mérete – és minél több a nyomtatóinak száma -, annál tudatosabban kontrollálják a nyomtatások számát. A nyomtatás kontrollja a tudatosabb vállalkozások közel felénél kimerül abban, hogy nyomon követik printerek beépített lapszámlálóját. Csupán a tudatosabb vállalatok harmadánál kötelezik a munkatársakat arra, hogy a belépőkártyáikkal azonosítsák magukat a printer használatához. Bár a mindennapi munkát jelentősen megkönnyíti, az okostelefonról vagy táblagépről való nyomtatás csupán a megkérdezett cégek 14 százalékánál lehetséges. Azoknál a vállalatoknál, ahol a munkatársak bevallása szerint a korábbinál kevesebbet nyomtatnak, a legtöbb esetben (38 százalék) az elektronikus dokumentumkezelő rendszer bevezetése miatt csökkent a nyomatok száma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Villamoson alvó férfit fosztott meg mobiltelefonjától, éber járőrök érték tetten

csü márc 23 , 2017
Az újbudai járőrök tetten érték azt az 53 éves budapesti férfit, aki a Budapest, IX., Boráros téri villamos megállóban egy alvó embertől vette el a mobiltelefonját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást P. József 53 éves budapesti lakossal szemben. A rendelkezésre álló […]

Friss, ropogós