Nem veszélytelen mobiltelefonnal nagykereskedni, pláne, ha elcsaljuk az ÁFÁ-t

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalások gyanúsítottjait tartóztatták le Pécsett, csaknem négymilliárd forintnyi áfa jogosulatlan visszaigénylése miatt – közölte a Pécsi Törvényszék.

A nyomozás adatai szerint az összehangoltan működő bűnszervezet az általános forgalmi adó jogosulatlan visszaigénylésével – az adóhatóság megtévesztésével, valótlan nyilatkozatokkal, rendszeres haszonszerzésre törekedve – 3,9 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A közleményben azt írták: a bűnszervezet 2017-2019-ben csaknem 18 milliárd forint értékben szerzett be mobiltelefonokat külföldről a nemzetközi szabályok előírásainak megfelelő nettó áron. A készülékek egy baranyai gazdasági társasághoz kerültek, ám beszerzésük nem e cég nevében történt, hanem erre köztes társaságokat használtak fel, az adófizetési kötelezettséget kijátszva. A Pécsi Járásbíróság hat férfi letartóztatását rendelte el egy hónapra különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat folytatólagosan elkövetett felhasználása miatt, ők a bűncselekményben részt vevő cégek ügyvezetői, illetve alkalmazottjai. A cselekményeket közülük hárman társtettesként, hárman bűnsegédként követték el – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Valami baj van a magyarországi online kereskedelemmel

sze okt 9 , 2019
Magyarországon alacsony az online vásárlók száma, a felnőtt lakosság csupán 33 százaléka, 3,2 millió ember vásárol évente minimum egy alkalommal terméket webáruházból, miközben az aktív, heti rendszerességgel internetező, 18 év feletti lakosság száma megközelíti a hatmilliót – derül ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital elemzéséből. A felmérésben részt […]
bevásárló kosár, kiskereskedelem

És még ez is...