Madonna dalainak kiszivárogtatásával egy izraeli hackert gyanúsítanak

Az izraeli rendőrség szerdán letartóztatott egy 39 éves izraeli férfit, akit Madonna dalainak kiszivárogtatásával vádolnak – közölte a Ynet. Mint kiderült, egy valóságshow egykori résztvevője törhette fel az énekesnő kiadás előtt álló dalait tartalmazó számítógépet. A férfi a vádak szerint több más zenész dalait is ellophatta és feltöltötte a világhálóra. Az izraeli rendőrség internetre szakosodott egységének több hónapos titkos nyomozása vezetett a tel-avivi bűnöző nyomára. A vizsgálatot Guy Osearynek, Madonna izraeli születésű menedzserének panasza nyomán indították meg.

Egy izraeli internet-szakértő New Yorkba utazott, ahol az énekesnő számítógépének tanulmányozása után megállapította, hogy valóban Izraelből hackelték meg a számítógépet. Később tovább szélesedett az izraeli bűnöző bűnlajstroma több más nemzetközileg ismert művész alkotásainak ellopásával. Madonna megjelenés előtt álló Rebel Heart című albumának tizenhárom félkész dalát december közepén töltötték fel ismeretlen tettesek illegálisan az internetre, ami annyira kihozta sodrából az énekesnőt, hogy első felindulásában „művészi megerőszakolásnak”, „a terrorizmus egyik formájának” nevezte a kiszivárogtatást a közösségi médiában.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az NJSZT segít az erdélyi magyaroknak

hét jan 26 , 2015
Folytatódik az együttműködés a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és a romániai ECDL iroda között. Az elmúlt év őszétől a két nemzeti ECDL iroda együttműködésének köszönhetően lehetővé vált, hogy az Erdélyben működő számos akkreditált vizsgaközpontban újra lehessen magyar nyelven is ECDL vizsgát tenni. Ehhez az NJSZT a romániai automata vizsgarendszer […]

És még ez is...