A német kormány bevásárolt: 40 ezer számítógépet vettek

A koronavírus-járvány kezdete óta negyvenezernél is több számítógépet vásárolt a német szövetségi kormány dolgozói otthoni munkavégzésének támogatására.

A szövetségi parlament (Bundestag) egyik ellenzéki pártjának kérdésére összeállított belügyminisztériumi kimutatás szerint az idén márciustól szeptemberig 40 728 személyi számítógépet, laptopot és táblagépet vásároltak közpénzből otthoni munkavégzésre a minisztériumok és egyéb kormányzati szervek dolgozóinak. Az eszközök beszerzésére 93,5 millió eurót (34 milliárd forint) fordítottak – ismertette a tárca adatait az ARD országos közszolgálati televízió. A szövetségi munkaügyi minisztérium valamennyi munkavállalónak megkönnyítené a távmunkát. A hét végén ismertetett tervek szerint törvénybe foglalnák, hogy a teljes munkaidőben foglalkoztatottaknak joguk van évi 24 nap munkahelyen kívüli munkavégzéshez. Az úgynevezett homeoffice jog csak akkor tagadható meg, ha elengedhetetlenül szükséges a munkavállaló személyes jelenléte a cég telephelyén – emelte ki a tárcavezető, Hubertus Heil egy lapinterjúban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy pénz van az állattenyésztési szoftverekben, pláne ha precíziós

sze okt 7 , 2020
 Agrárinformatikai rendszerfejlesztő cégbe szállt be 260 millió forinttal a Széchenyi Alapok. Az Animalsoft Kft. a Livestocker precíziós állattenyésztési szoftver platformját fejleszti tovább az összegből. Az alap közleményében hangsúlyozta, hogy befektetésükkel nagyságrendekkel gyorsult a Livestocker piacra lépési stratégiájának megvalósítása. Az Animalsoft által fejlesztett szoftver egyszerre vállalatirányítási rendszer (ERP), és a […]
Pink Floyd Animals