Miskolcon új depót épített a Magyar Posta

Magyar PostaMárciusban már a harmadik depót helyezi üzembe a Magyar Posta, a napokban Miskolcon adták át a több mint ötezer négyzetméteres új üzemcsarnokot; emellett országosan további hat logisztikai csarnok építését kezdték el – közölte a Magyar Posta.

A borsodi megyeszékhelyen zöldmezős beruházással alig egy év alatt épült az új üzem, innen történik a megye több mint 637 ezer lakosának csomaglogisztikai ellátása. Az új depó a korábbi miskolci vasútállomáson működő telephelyhez képest háromszor akkora, modernebb és a logisztikai folyamatokat a mai követelményeknek megfelelően támogatja. A megújult miskolci üzemcsarnok külső, mintegy 12 ezer négyzetméternyi burkolt területe kényelmes megoldást jelent a szállító- és kézbesítő járművek számára. A csomagkezelés és -rakodás megkönnyítésére az üzem két oldalán nyolc szintes-, egy extra szintbeli kaput, valamint hét dokkolókaput építettek be. A depóban több mint kétszáz postai munkatárs dolgozik majd. A Miskolci Logisztikai Üzemben 2020-ban és 2021-ben is közel 2 millió csomagot dolgoztak fel.

A Magyar Posta MPL+ programja 2019 és 2023 között mintegy ötvenmilliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát és működést: az új depóhálózat kialakításával, majd gépesítésével, valamint informatikai megoldások beépítésével. A megújított hálózat 19 vidéki és négy fővárosi depóból áll majd.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Alkalmazkodik a Vodafone a megnövekedett adatigényekhez

vas márc 27 , 2022
Két új adatcsomagot vezet be a Vodafone Magyarországra – reagálva a megváltozott ügyféligényekre és megnövekedett adatfogyasztásra. A Mobilnet 150 GB + 1500 GB-ot kifejezetten a növekvő adatigény kielégítésre tervezték – akár vezetékes internet helyettesítésére is megfelelő. A 150 GB főidőben felhasználható adatmennyiség felett további 1500 GB áll rendelkezésre főidőn kívül. […]
Vodafone

És még ez is...