Cseh oktatási intézmények elleni támadással fenyeget egy ismeretlen a világhálón

Oktatási intézmények elleni lőfegyveres támadásra vonatkozó fenyegetést észlelt a cseh rendőrség a világháló közösségi oldalain, ezért figyelmeztette az érintett intézményeket, legyenek nagyobb figyelemmel a környezetükben történő dolgokra – közölte Lenka Sikorová, a rendőrség országos igazgatóságának szóvivője. A fenyegetés állítólag több cseh régió iskoláit érinti, de a rendőrség pontosabb adatokat nem kívánt nyilvánosságra hozni. Figyelmeztetést kapott a prágai Károly Egyetem is, amelynek mintegy 49 ezer hallgatója van. A szükséges óvintézkedéseket lehetőségeink szerint megtettük – nyilatkozta a CTK hírügynökségnek Tomás Zima, az intézmény rektora. „A lőfegyverhasználattal való fenyegetést konkrétan meg nem határozott iskolákban a közösségi hálózatokon fedeztük fel. A megfelelő intézkedéseket, amelyeket taktikai okokból nem hozhatunk nyilvánosságra, a rendőrség megtette. Egyebek között megerősítettük a rendőrségi ellenőrzést az érintett iskolák környékén” – közölte a rendőrség.

Tomás Hulan prágai rendőrségi szóvivő újságíróknak elmondta, hogy az intézkedés nem csak fővárosi oktatási intézményeket érint. A rendőrség biztonsági intézkedésére a Denník N független hírportál hívta fel elsőként a figyelmet. Szerinte a fenyegetés elsősorban a prágai felsőoktatási intézmények ellen irányul. A Károly Egyetemen kívül a Mezőgazdasági Egyetem is figyelmeztetést kapott a rendőrségtől. Egy magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrás a hírportálnak elmondta: a fenyegetés egy olyan személytől származik, aki bizonyíthatóan hamis identitás alatt van jelen a közösségi hálózatokon. A rendőrség szerint pánikra nincs semmi ok, a foganatosított intézkedések megelőző jellegűek. A hasonló fenyegetések többnyire alaptalanok, de veszélyesek, és a hatóságoknak soha nem szabad ezeket alábecsülniük – olvasható a hatósági közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csak regisztrálj, és felnyílnak a sorompók

ked jún 18 , 2019
Több ismertetőjegye alapján azonosítja az autónkat, ezzel feleslegessé teszi bármilyen mobileszköz használatát és felgyorsítja a parkolás folyamatát egy új magyar alkalmazás. Az applikáció célja nem kizárólag a legmodernebb parkolási rendszer támogatása, hanem minden, autóval igénybe vehető szolgáltatás automatizálása és készpénzmentessé tétele. Az itthon közel két tucat saját egységet üzemeltető Star […]

És még ez is...