Használjuk hatékonyabban az állásportálokat!

kaposvarallas.huElmúltak már azok az idők, amikor önéletrajzzal a kezünkben kellett felkeresni különböző cégeket, hogy egy-egy állásra jelentkezzünk. Az internet megjelenése sokkal hatékonyabbá és gyorsabbá tette ezt a folyamatot.

Egyre több állásportál jelent meg a piacon, köztük a kaposvarallas is, amelyeket leginkább a közösségi oldalakhoz tudnánk hasonlítani. Ahhoz viszont, hogy ezeken a webhelyeken a toborzók látószögébe kerüljünk, fontos, hogy az alábbi dolgokra odafigyeljünk.

Töltsük ki hiánytalanul a profilunkat!

A legtöbben, amikor regisztrálnak egy állásportálra, nem törődnek azzal, hogy teljesen kitöltsék a profiljukat, mondván, hogy a cég, ahová jelentkeznek, úgyis csak az önéletrajzot és a motivációs levelet nézi. A legtöbb esetben azonban a munkaadó a profilt is ugyanúgy ellenőrzi, és ha bizonyos részletek hiányoznak belőle, akkor az könnyedén elutasításhoz vezethet. Ezért a jobb eredmények elérése érdekében tanácsos minden szükséges információt feltüntetni a profilon is.

Legyünk aktívak!

Ahogy fentebb is már megtárgyaltuk, ez a portál ugyanúgy működik, mint az aktív jelenlétet igénylő közösségi oldalak. Amikor egy toborzó bizonyos keresőeszközök segítségével a potenciális jelöltek után kutat, általában mindig a legaktívabb profilok kerülnek először kilistázásra az eredmények között.

Frissítsük az önéletrajzunkat!

Szakértő szerint a munkáltatók mindig előnyben részesítik azokat a jelentkezőket, akiknek folyamatosan frissítve van az önéletrajza. Még akkor is, ha csak a mondatszerkezetet változtatjuk meg, vagy hozzáadunk egy extra sort, a frissített önéletrajz növeli majd az esélyeinket a gyors állásszerzésre.

Használjuk a megfelelő kulcsszavakat az önéletrajzunkban és a profilunkban egyaránt!

A legtöbben nem is tudják, de a portál által választott kulcsszavaknak meghatározott céljuk van. Ugyanezeket használják a toborzók is a potenciális jelöltek felkutatására. Így a megfelelő kulcsszavak fokozottabb használata a képességeink meghatározására garantáltan megnöveli majd az érdeklődő cégek számát a profilunkon, amely nagyobb esélyt jelent arra, hogy mi leszünk azok a szerencsések, akit kiválasztanak.

Helyezzünk el figyelemfelkeltő címsorokat az önéletrajzban!

Az első dolog, amit a toborzó nézni fog, miközben a különféle önéletrajzok között böngészik, az a címsor. Így érdemes ennek a megírására nagyobb figyelmet szentelni, mivel ezáltal elérhetőjük, hogy a toborzó megálljon egy pillanatra, és végignézze a profilunkat.

Fontos azonban, hogy csak igazat írjuk!

Egyáltalán nem éri meg a tudásunkat, a tapasztalatainkat és a tulajdonságainkat illetően vetíteni, mivel előbb vagy utóbb úgyis kiderül minden. Ha pedig emiatt rúgnak ki minket a próbaidő alatt, bukjuk el az utolsó állásinterjút, vagy válunk közröhej tárgyává a szakértő kollégák között, az rendkívül frusztráló érzés lesz. Mi hiszünk abban, hogy mindenkiben megvan a megfelelő tudás ahhoz, hogy megtalálja a számára tökéletes állást.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Építőipari, építészeti munkák Egerben és környékén

pén márc 24 , 2023
ShareTweetPinShareAz építőipar évek óta fellendülőben van, sokan gondolták úgy, hogy a kiszámítható munkafeltételek és a magasabb bérek miatt ebben a szektorban folytatják pályafutásukat. A következőkben az egri olvasóknak szeretnénk bemutatni a legnépszerűbb hirdetéseket. Építésvezető mérnök Az egerallas munkahely-kereső portál, az egerallas.hu első építőipari kiírásai között szerepel, hogy egy cég építésvezető […]
egerallas.hu

És még ez is...