A Kaspersky Lab közzétette legújabb, online pénzügyi csalásokról szóló jelentését

matrix2A vállalkozások hatvan százalékát legalább egy olyan it-biztonsági incidens érte, amely pénzügyi veszteséghez vezetett, derül ki a Kaspersky Lab legújabb jelentéséből. A globális felmérésben több mint 5500 vállalati vezető és szakember vett részt, összesen huszonhat országból. A kibertámadások okozta közvetlen pénzveszteség problémája mára fő kérdéssé vált az üzleti it-biztonság megteremtésében, a csalás kockázatának mérséklése pedig olyan jelentős kérdések szintjére jutott, mint a rosszindulatú támadások és az adatszivárgás megelőzésének mihamarabbi megoldása. Az online csalást nagyon nehéz és bonyolult megelőzni, még maguknak a bankoknak is: meg kell küzdeniük azzal, hogy elválasszák a csalást a törvényes műveletektől és megpróbálják eldönteni ki a felelős a támadás hatásainak enyhítéséért.

A vállalati it-biztonsági felmérés megerősíti, hogy az online pénzügyi csalás jelensége az egyik legérzékenyebb téma jelenleg a vállalkozások között. Más típusú kiberbiztonsági jogsértések – köztük a legveszélyesebbek is, mint a számítógépes kémkedés – még mindig elegendő időt biztosítanak a kockázatok csökkentéséhez. Ugyanakkor a pénzveszteség szinte azonnal befolyásolja az irányítást és a hírnév megítélését. Ezért a vállalkozásoknak fel kell ismerniük és el kell dönteniük, hogy kié a támadások megelőzésének teljes felelőssége. A megoldások kiterjesztése a pénzügyi tranzakciók folyamatának biztosítását illetően szintén nem jól definiált: egyes vállalatok a bankokra támaszkodnak, mások külső megoldásokat használnak vagy kifejlesztik saját szokásaikat, és néhányak még egyáltalán nem vezettek be csalást megelőző megoldásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vissza az egész: nem úgy, és nem jótékonykodja el a vagyona nagy részét Zuckerberg

pén dec 4 , 2015
Tegnap bejárta az egész nemzetközi sajtót a bejelentés, hogy a Zuckerberg pár Facebook-részvényeinek 99 százalékát jótékony célokra ajánlja majd fel életük során. Ez mai értéken 45 milliárd dollárt jelent, amit a Chan Zuckerberg Initiative (CZI) nevű szervezeten keresztül “az jövő generációk lehetőségeinek kiterjesztésére és az egyenlőség elősegítésére” költenek majd a büszke […]